Türk dünyasının ilk astronotu olan Toktar Aubakirov'un ilham verici hikayesini konu alan “Uzayda İlk Türkbelgeseli ve Ahlat Selçuklu Mezarlığı’nın günümüze ulaşmasında öncü rolleri üstlenen Prof. Dr. Beyhan Karamağaralı ve Prof. Dr. Haluk Karamağaralı için hazırlanan “Ahlat’ta Ay ve Yıldız” belgeseli televizyonda ilk kez TRT Avaz ekranlarında izleyiciyle buluşacak.

Türklerin Anadolu’daki varlığının, kadim medeniyetin nişanelerinden biri olan Ahlat Selçuklu Mezarlığı’nın günümüze ulaştırılmasında öncü rolleri üstlenen Prof. Dr. Beyhan Karamağaralı ve Prof. Dr. Haluk Karamağaralı’ya özel olarak TRT İç Yapımlar tarafından hazırlanan “Ahlat’ta Ay ve Yıldız” belgeseli televizyonda ilk kez yarın akşam saat 20.30’da TRT Avaz’da ekranlar gelecek.

Kazakistan’ın küçük bir köyünde doğan, Türk dünyasının ilk astronotu Toktar Aubakirov’un ilham verici hikayesini konu alan “Uzayda İlk Türk” belgeseli ise 30 Ağustos Salı günü saat 20.30’da TRT Avaz ekranlarında izleyiciyle buluşacak.

 

“Ahlat’ta Ay ve Yıldız”, televizyonda ilk kez TRT Avaz ekranlarında

Türk medeniyetinin sembolü olmuş Ahlat Selçuklu Mezarlığı’nın günümüze ulaşmasına büyük katkı sağlayan Prof. Dr. Beyhan Karamağaralı ve Prof. Dr. Haluk Karamağaralı’nın hayatları ve çalışmalarını aktaran “Ahlat’ta Ay ve Yıldız” belgeseli televizyonda ilk kez TRT Avaz’da seyirciyle buluşacak. Beyhan ve Haluk Karamağaralı’nın büyük bir titizlikle çalışarak ortaya çıkardıkları Ahlat Selçuklu Mezarlığı’nın kazılarındaki yaşananlar ve Karamağaralı ailesinin bilim ve kültür dünyamıza katkıları bu belgeselde ele alınacak.

Yönetmenliğini Veysel Baban’ın yapımcılığını Rıza Sezgin’in üstlendiği belgesel, ilk gösterimini geçtiğimiz mayıs ayında Ahlat’da düzenlenen “Tarihin Görgü Tanıkları Ayağa Kalkıyor” isimli çalıştayda gerçekleştirmişti. Prof. Dr. Beyhan Karamağaralı ve Prof. Dr. Haluk Karamağaralı’na bir saygı projesi olarak hayata geçirilen “Ahlat’da Ay ve Yıldız”, televizyonda ilk kez TRT Avaz ekranlarında olacak.

Sevgi, Selim hakkındaki gerçeği öğrenebilecek mi? Sevgi, Selim hakkındaki gerçeği öğrenebilecek mi?

 

“Uzayda İlk Türk” belgeseli televizyonda ilk kez TRT Avaz’da

Kazakistan’ın küçük bir köyünde doğan Toktar Aubakirov’un ilham verici hikayesini konu alan “Uzayda İlk Türk” belgeseli, televizyonda ilk kez TRT Avaz ekranlarında seyirciyle buluşacak. Kazakistan halk kahramanı madalyası ile ödüllendirilen Türk astronotun hayatı ve başarı hikayelerine odaklanan belgesel, Türk halklarının uzay bilimleri ile ilişkisini tazelemeyi hedefliyor. Toktar Aubakirov, 2 Ekim 1991'de Baykonur Uzay Üssü'nden fırlatılan Soyuz TM-13 uzay aracı ile uzaya çıkan Türk dünyasının ilk astronotu olarak kayıtlara geçmişti.

“Uzayda İlk Türk” belgeseli televizyonda ilk kez 30 Ağustos Salı günü saat 20.30’da TRT Avaz’da. 

Editör: TE Bilisim