Sanatseverlere müzik, tarih ve sinema alanlarında seyir zevki sunacak Musikişinas”, “Kökler” ve “Kısa Film Kuşağı” programları TRT 2’de başlıyor.

Bir Sevdadır’da nefesler tutuldu! Bir Sevdadır’da nefesler tutuldu!

 

Türkiye’nin kültür sanat kanalı TRT 2, birbirinden özel yeni programlarını izleyiciyle buluşturuyor. Her ay yeni içeriklerle zenginleşen TRT 2 “Musikişinas”, “Kökler” ve “Kısa Film Kuşağı” yapımlarıyla müzik, tarih ve sinemaseverlerin kanalı olmaya devam ediyor.

 

“Musikişinas” Itrî’yi anlatacak

Türk müziğinin yapı taşları olan bestekarlarımızı odağına alan Musikişinas’ın ilk bölümünde, uzmanlar ve müzik araştırmacıları Buhûrîzâde Mustafa Itrî’yi anlatacak. “Musikişinas” ilk bölümüyle bu akşam saat 20.30’da TRT 2 ekranlarında.

 

Türk anlatı geleneği yaşatılacak

Tarihsel bir derinliğe ve coğrafi açıdan önemli bir genişliğe sahip olan Türk anlatı geleneğini ve Türk mitolojisini merkeze alan “Kökler” belgeseli izleyicisiyle buluşuyor. Belgeselde, Türk anlatılarının toplumsal hafızamızda hangi dönüşümleri geçirdiği ve günümüze ne şekilde yansıdığı üzerinde duruluyor. Farklı disiplinlerden uzmanların yer aldığı, illüstrasyonlarla zenginleştirilmiş olan “Kökler”, ilk ve öncü olma özelliğine sahip. “Kökler” ilk bölümüyle 24 Şubat Perşembe saat 21.00’de TRT 2’de.

 

Kısa metraj filmler her pazar “Kısa Film Kuşağı”nda

Sinema dünyasının prestijli festivallerinden ödüllerle dönen kısa metraj filmler,  Mehmet Ali Karga'nın hazırlayıp sunduğu “Kısa Film Kuşağı” programında yayınlanıyor. “Kısa Film Kuşağı” her pazar saat 21.30’da TRT 2 ekranda sinemaseverlerle buluşuyor. 
Editör: TE Bilisim