Ekrana getirdiği ödüllü ve prestijli filmleri sinemaseverlerle buluşturan TRT 2, bu hafta 5 önemli yapımı yayınlayacak. Aralarında televizyonda ilk kez yer alacak yapımların da olduğu bu haftaki filmlerle sinemaseverler keyifli anlar yaşayacak.

 

Karavan(The Leisure Seeker)

Hasta olan John ve Ella doktorlarının dayanılmaz bakımından ve yetişmiş çocuklarından sıkılıp eski karavanlarıyla ülkeyi boydan boya gezmek üzere yola çıkarlar. Hem neşeli hem kederli anlar yaşayan çift hayata karşı tutkularını, birbirlerine olan sevgilerini tekrardan bu gezide hatırlar. Karavan23 Haziran Salı saat 21.00’de TV’de ilk kez TRT 2’de.

Yönetmen: PaoloVirzi

Oyuncular: Helen Mirren, Donald Sutherland, ChristianMcKay

Yapım Yılı, Ülke: 2017, İtalya, Fransa

 

Bütün Saadetler Mümkündür

Mühendislik okuyan Ali, bir Erasmus projesi vasıtasıyla yurt dışınagitmenin hayalini kurmaktadır. Hedefi belli olsa da arayışı sona ermişdeğildir. Günün birinde bir türkü kafede çalışan Gülce'den hoşlanmayabaşlar. Hemşirelik okuyan Gülce, bir yandan da para kazanmak için yaşlıve yalnız Mevlüt Bey'in bakımıyla ilgilenmektedir. Bir şekilde Mevlüt'ünöyküsüne de ortak olan Ali, bir soruyu kendine sormaktan vazgeçmez:Bütün saadetler mümkün müdür?”Bütün Saadetler Mümkündür 24 Haziran Çarşamba saat 21.00’deTRT 2’de.

Yönetmen: Selman Kılıçaslan

Oyuncular: Kemal Uçar, Arif Erkin Güzelbeyoğlu, Nilay Erdönmez

Yapım Yılı, Ülke: 2017, Türkiye

Ödüller: Boğaziçi Film Festivali En İyi Senaryo

 

Bir Zamanlar Anadolu'da

Anadolu’nun bozkırında bir doktor ile cinayet soruşturması yürüten bir savcının 12 saatlik gerilimli hikayesi26 Haziran Cuma saat 21.30’da TRT 2’de.

Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan

Oyuncular: Muhammet Uzuner, Yılmaz Erdoğan, Taner Birsel

Yapım Yılı, Ülke: 2011, Türkiye

Ödüller: Cannes Film Festivali Büyük Jüri Ödülü, Asya Pasifik Ödülleri En İyi Yönetmen Ödülü

 

Paris’teGece Yarısı (Midnight in Paris)

Evlilik hazırlığı yapan nişanlı çift Inez ve yazar Gil, Inez'in babasının iş gereği Paris'e gelmesini fırsat bilip, küçük bir tatil için bu gözde Avrupa şehrine giderler. Aslında her şey eğlence ve aşk dolu bu Avrupa kentini gezmekten ibaretken, damat adayı Gil'in Paris caddelerinde gece yarısı gezerken yaşadığı gerçeküstü maceralar birçok şeyi etkileyecektir.Paris’te Gece Yarısı 27 Haziran Cumartesi saat 21.30’da TRT 2’de.

Yönetmen: WoodyAllen

Oyuncular: Owen Wilson, RachelMcAdams, Michael Sheen

Yapım Yılı, Ülke: 2011, ABD

Ödüller: Oscar Ödülleri En İyi Senaryo, Altın Küre Ödülleri En İyi Senaryo

 

Güvercin Hırsızları

En büyük hayali en iyi güvercinlere sahip olmak olan Mahmut'ungüvercinlerinden biri kaçar ve geri dönmez. Mahmut, bir çatıya yuva yapan güvercinini bulduğunda o evde yaşayan 8yaşındaki İsmail’le tanışır. Bu tanışma o andan itibaren yaşayacağı hayatı etkileyecek enönemli dönüm noktalarından biri olur. Mahmut artık güvercinleri İsmail’in hayali için çalacak ve ona yardım edecektir. Bütün Saadetler Mümkündür 28 Haziran Pazar saat 21.30’da TRT 2’de.

Yönetmen: Osman Nail Doğan

Oyuncular: Seyit Nizam Yılmaz, Mert Buğra Tataroğlu, Gökhan Yıkılkan

Yapım Yılı, Ülke: 2019, Türkiye

Ödüller: Ankara Film Festivali En İyi Film, Adana Film Festivali En İyi Kurgu

 

Editör: TE Bilisim