Türkiye’nin kültür sanat kanalı TRT 2, Türk müziğine katkıları olan büyük sanatçıları özel konserlerle anmaya devam ediyor. Diyarbakırlı sanatçı Celal Güzelses’in vefatının 63. yılına özel olarak düzenlenecek konser, bu akşam saat 20.00’de canlı yayınla TRT 2’de ekranlara gelecek.

Türk Halk Müziğinin büyük isimlerinden, 20. yüzyılın ilk yarısında türkü geleneğimize kazandırdıkları ile tanınan ve 1 Şubat 1959’da hayata veda eden Celal Güzelses, vefat yıl dönümünde Diyarbakır’da özel bir konserle anılacak.

 

Halk müziğinin usta isimleri de sahne alacak

TRT World, dünya çapındaki başarılarını sürdürüyor! TRT World, dünya çapındaki başarılarını sürdürüyor!

Diyarbakır Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde Şef Zafer Gündoğdu yönetiminde verilecek konserde TRT Radyo sanatçıları, Kültür ve Turizm Bakanlığı Diyarbakır Klasik Türk Müziği ve Medeniyetler Korosu yer alacak. Konserde ayrıca halk müziğimizin usta isimleri Recep Kaymak, Bedri Ayseli ve Hüsamettin Subaşı da konuk sanatçı olarak sahne alacak.

TRT’nin Diyarbakır Valiliği ile birlikte gerçekleştireceği “Celal Güzelses Anma Gecesi Özel Konseri” bu akşam saat 20.00’de TRT 2’den canlı olarak yayınlanacak. 

Editör: TE Bilisim