Okullar arası turnuva yaklaşıyor… Mavi ay takımı turnuvaya hazır mı? Profesör Fikri Tozkoparan olduğunu iddia ediyor… Fikri Tozkoparan mı? Gökyüzünde beliren tehlike işareti! Haritanın sırrı ne?“Tozkoparan"da merak edilenler… 29 Aralık Pazar günü saat 17.30’da TRT 1 ‘de!

TRT 1ekranlarında yayınlanan, çocuklar ve onlarla birlikte ailelerin de severek izlediği Tozkoparan,  yepyeni maceraların yaşanacağı otuz dokuzuncu bölümüyle ekranlara geliyor…

Sıra dışı ve macera dolu hikâyesiyle gelişim çağındaki çocukların ve gençlerin, ruhsal ve bedensel gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan Tozkoparan’ın 29 Aralık Pazar günü yayınlanacak olan yeni bölümünde neler olacak:

Tozkoparan’ın yayıyla birlikte Salih Usta’ya yakalanan Fikri, Salih’in elinden kurtulabilmek için kendisinin de Tozkoparanlardan biri olduğunu iddia etmiştir. Diğer yandan aynı vakitlerde, gökyüzünde beliren tehlike işaretini gören Mete’nin ensesinde Tozkoparanların sembolü belirmiştir.

Sinan, sonunda annesi Gamze ile birlikte kendi evlerine taşınacakları için çok mutludur. Burak, Çelebi’yi tamir ettiği için okuldaki en havalı çocuk haline gelmiştir. Ancak bu durum fazla uzun sürmeyecektir. Çocuklar okullar arası turnuva için son antrenmanlarını yapmaktadırlar. Mete arkadaşlarına destek verirken, kolunun hala iyileşmemiş olmasına içerlemektedir.

Okullar arası turnuvaya günler kalmışken, Dede Korkut Okulu takım olmayı başarabilecek midir? Sinan’ın kaptanlığındaki Mavi Ay turnuvaya hazır mıdır? Fikri gerçekten de bir Tozkoparan mıdır? Salih Usta Fikri’ye inanacak mıdır? Yayın yeniden Salih Usta’nın eline geçmesiyle birlikte haritanın sırrı çözülebilecek midir? Mete’nin gördüğü rüyalar neyin habercisidir?

Tüm bunlar ve daha fazlası 29 Aralık Pazar günü saat 17.30’da TRT 1’de

 

KÜNYE

Yapım: TRT İç Yapımlar

Yapımcı: Can Özcanlı

Yönetici Yapımcı: Elif Hamamcı

Yönetmen: Şevki Es

Senaryo:Mustafa Burak Doğu, Meltem Çitci, Koray Yeltekin

Oyuncular: Burak Kut, Burak Satıbol, Burak Alkaş, Burcu Altın, Yasemin Balık, Emre Şen, Seda Çavdar, Emrah Ben, İbrahim Ethem, Arslan Ebubekir Öztürk, Ayşe Leyla Erdoğmuş, Ateş Sarp, Volkan Yürük

Çocuk Oyuncular:  

Özgür Ege Nalcı, Leya Kırşan, Doruk Kaan Aslan, Demir Saygı, Tuananaz Tiryaki
Yağız Kılınç, Deniz Erayvaz, Alara Kardak, Gediz Cihangir Doğan, Deniz İrem Morkoç


Editör: TE Bilisim