TRT belgesel Kanalı yeni yönetimiyle ses getirecek projeleri ekrana taşımaya hazırlanıyor. TRT Belgesel Kanal Koordinatörü Adnan Süer ve Yardımcısı Süleyman Tezel’in farklı ve ayakları yere basan yapımları ekrana getirmekte ne kadar iddialı olduklarını bu proje ile görmekteyiz.

TRT’ nin yeni yayın dönemi için çekimlerine başlanan “Sevgi’de Şefkat” isimli 13 bölüm ve her bölümü 40 dakikadan oluşan Dökü-Drama Belgesel, en iddialı yapımları arasında yer alacak.

Esinti yapımın üstlendiği projenin başında Erbil Yelmen bulunurken, Yönetmen koltuğunda başarılı bir isim Tuba German oturuyor. Bir televizyon yapımından çok sosyal sorumluluk projesi olan Dökü-Drama Belgesel, Sevgi evlerinde dramla başlayan çocukların başarıyla son bulan hikâyelerini konu ediliyor.

Her bölümünde farklı bir yaşamın anlatıldığı, gerçek hikâyeleri acıtasyondan uzaklaştırarak ekrana taşıyan yapımın senaryosunu ödüllü bir isim Tanıl Anılırcan yazdı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Bakan Ayşenur İslam’ın da desteklediği projenin en büyük amacı, dram dolu yaşamdan sonra Sevgi evlerine gelen çocukların başarı öyküsünü ekranlara getirirken, evlat edinme ve koruyucu aile olabilme bilincini ve sorumluluğunu işlemektir.

Gerçek mekânlarda çekimlerine başlanan yapımın çalışmaları, Polenezköy Cumhuriyet köyü Sevgi evinde gerçekleştiriliyor. Maddi kaygıdan uzak çalışmalarına başlanan yapımın yönetmeni Tuba German ve Yapımcı Erbil Yelmen “Bu yapımda başrolde çocuklar” dediler. Polenezköy, Cumhuriyet Köyü sevgi evinde önemli harcamalar yaparak set ortamı yaratılırken, sevgi evinin gerçek sahibi çocuklara da yeniden renkli bir dünya oluşturuldu.

Editör: TE Bilisim