TRT 1ekranlarında yayınlanan ve Pazartesi günlerinin lideri olan Uyanış: Büyük Selçuklu’ dizisi,  ‘Uyanış: Büyük Selçuklu’, dün akşam yayınlanan bölümünde heyecan dolu finaliyle ekran başındakileri büyük bir soruyla baş başa bıraktı: “Sencer kurtulacak mı?”


Yorgos’la karşı karşıya gelen Sencer, Yorgos’tan intikamını almak için son gücüne kadar mücadele etti. Ancak aldığı darbeyle birlikte uçurumun eşiğine gelen Sencer’in, Yorgos’un final hamlesiyle uçurumdan aşağı düşmesi izleyenleri soluksuz bıraktı.


Bölüme Sencer’in Turna Hatun ile yaşadığı duygu dolu anlar da damgasını vurdu. Turna’yı gelebilecek kötülüklerden korumak için aşkından vazgeçen Sencer, hayatının en zorlu kararlarından birini verdi ve bu da genç Selçuklu’nun, babası Melikşah ile benzer kadere sahip olduğunu hatırlattı.


Ebulkasım’ın, Melikşah’tan Elçin Hatun’u istemesi soğuk rüzgarlar estirirken Melikşah ile Elçin’i de karşı karşıya getirdi. İkilinin arasında geçen konuşma sonrasında Melikşah’ın Ebulkasım’ın bu talebini reddetmesi, Terken Hatun için beklenmedik bir hamle oldu. Bu izdivacın kabul olmadığını Elçin’den duyan Terken Hatun’un, planları da suya düştü.  


‘Uyanış: Büyük Selçuklu’ altıncı haftasında da adını zirveye yazdırdı.

Saraydaki dengelerin giderek değiştiği ve Batıni ile Bizans tehlikesinin varlığını hep hissettirdiği ‘Uyanış: Büyük Selçuklu’, dün akşam ekranlara gelen bölümüyle adını 6. haftasında da zirveye yazdırdı. Total’de 6.80 izlenme oranı (rating), 15.24 izlenme payı (share); AB’de 7.36 izlenme oranı (rating), 16.07 izlenme payı (share) ve ABC1’de ise 7.70 izlenme oranı (rating), 16.09 izlenme payı (share) ile ilk bölümünden itibaren kazandığı birinciliği devam ettirdi.


İşlediği tarihi dönemiyle, güçlü hikaye örgüsü ve zengin oyuncu kadrosuyla yapımcılığını ve genel yönetmenliğini Emre Konuk’un yaptığı ‘Uyanış: Büyük Selçuklu’nun yeni bölümü 9 Kasım Pazartesi akşamı saat 20:00’da TRT 1’de izleyicilerle buluşacak. 
Editör: TE Bilisim