TRT 1ekranlarında yayınlanan ve Pazartesi günlerinin lideri olan Uyanış: Büyük Selçuklunun dün akşam ekranlara gelen bölümünde yaşam savaşı veren Sencer, eski gücünü toplayıp intikamını almak için ayağa kalkarken, Yorgos’un hamlesi ile hayatının en büyük darbelerinden birini aldı. Sencer’den kardeşinin ölümü nedeniyle intikam almak isteyen Yorgos’un hırsı, tutkuyla bağlandığı Turna’nın Sencer’e aşık olduğunu öğrenmesiyle ikiye katlandı. Turna’yı kaçıran Yorgos, Kutsal Emanetler’le birlikte Selçuklu topraklarını terk etmek üzere harekete geçti. Hem Kutsal Emanetler’i hem de Turna’yı kurtarmak için gözünü karartan Sencer, Bizanslıları çok daha büyük düşmana dönüştürecek tehlikeli bir hamlede bulundu. Dukas’ı kaçıran Sencer, Turna’yı Yorgos’tan kurtarsa da final sahnesinde Rüstem’in okunun Turna’yı isabet etmesi nefesleri kesti. Yorgos da Kutsal Emanetler’le birlikte kaçmayı başardı.


İzleyicileri gelecek hafta yayınlanacak olan yeni bölüme kadar bir çok soruyla karşı karşıya bırakan bölümde Bizanslılar ile Batıniler attıkları adımlarla Selçukluları köşeye sıkıştırırken, sarayda da entrika dolu anlar yaşandı. Elçin Hatun’a Terken Hatun tarafından tuzak kurulduğunu düşünen Seferiye Hatun, işin peşini bırakmadı. Ancak Terken’in tehlikeli hamlesiyle bu amacında başarılı olamadı. Terken Hatun’un Tacülmülk ile beraber hareket etmesi ve gözünü büyük bir hırsın bürümesi gelecek bölümde sarayda neler yaşanacağı hakkında merak uyandırdı.


Dünya çapında geniş bir izleyici kitlesine ulaşan ‘Uyanış: Büyük Selçuklu’, dün akşam ekranlara gelen bölümüyle bu hafta da zirvelerdeydi. Total’de 8.05 izlenme oranı (rating), 17.30 izlenme payı (share); AB’de 9.10 izlenme oranı (rating), 20.95 izlenme payı (share) ve ABC1’de ise 9.17 izlenme oranı (rating), 19.40 izlenme payına (share) sahip oldu. Dizi, sosyal medya mecrası Twitter’da pek çok sahnesiyle konuşulurken, Ekin Koç’un hayat verdiği Sencer de TT listesine girdi.


Emre Konuk’un yapımcılığını ve genel yönetmenliğini üstlendiği ‘Uyanış: Büyük Selçuklu’nun yeni bölümü 23 Kasım Pazartesi akşamı saat 20:00’da TRT 1’de ekranlara gelecek. 
Editör: TE Bilisim