TRT’den sıra dışı bir yapım daha izleyiciyle buluşuyor. Ünlü oyuncu Kıvanç Kasabalı’nın sunuculuğunu yaptığı, her bölümde tanışacağı onlarca insan ve tecrübe edeceği ilginç işlere sahne olacak “Şehirden Uzaktabelgesel dizisi 12 Aralık Cumartesi saat 21.30’da TRT Belgesel ekranlarında olacak.

Trafik, kalabalık, yalnızlık, stres, sıradan ilişkiler ve tatsız yiyeceklerden sıkılarak şehirden kaçıp köye yerleşmeye karar veren sevilen oyuncu Kıvanç Kasabalı, ailesini de şehirden uzakta yaşamaya ikna etmeye çalışıyor. Ancak bunu önce kendi deneyimlemesi için yollara düşen ünlü oyuncunun işi sandığı kadar kolay, hayallerindeki kadar masalsı olmuyor.

Kasabalı’nın, her bölümde Anadolu’nun bir köşesindeki köy hayatını tecrübe edineceği “Şehirden Uzakta” belgesel dizisi farklı konseptiyle 12 Aralık Cumartesi saat 21.30’da TRT Belgesel’de izleyicinin beğenisine sunulacak. 

 

Kıvanç Kasabalı, şehirden uzakta bir yaşama uyup sağlayabilecek mi?

Belgeselin ilk bölümünde Nevşehir’e giden Kıvanç Kasabalı, Bahçeli köyü sakinlerine yardım etmek için kolları sıvayacak. Kasabalı, pekmez ve köftür yapacak, patates ve limon dolu çuvalları sırtlanacak, tandır ekmeği yapmayı öğrenecek, güvercin gübresi toplayacak, bir duvar inşası için briketleri taşıyacak ve kabak çekirdeği için gerçekleştirilen patoz yapımına katılacak.

Kıvanç Kasabalı’nın diğer bölümlerde Rize Hemşin’in Ortayol ve Avdere köylerinde tulum çalmakla başlayacak olan köy hayatı macerası; Kars’ın Akçakale köyünde yakacak olarak kullanılan tezekleri kesmekle, Antalya Akseki’nin Ürünlü ve Ormana köylerinde soba kurmakla, Çorum’un Boğazkale kasabasında traktör tamir etmekle, Sinop Erfelek’in Karacaköy ve Şerefiye köylerinde balık avlamakla devam edecek. Köy hayatında daha onlarca işi deneyimleyecek olan ünlü oyuncu, şehirden uzakta bir yaşama uyup sağlayıp hem kendisini hem de ailesini ikna edebilecek mi?

Ramazan ayı, tabii programlarıyla şenleniyor! Ramazan ayı, tabii programlarıyla şenleniyor!

 

TRT’nin yeni yapımı “Şehirden Uzakta” belgesel dizisi ilk bölümüyle 12 Aralık Cumartesi saat 21.30’da TRT Belgesel’de. 
Editör: TE Bilisim