“Şahsiyet” üç bölüm halinde,  17 Mart Cumartesi puhutv’de

 

Cumartesi gecesi ilk üç bölümü puhutv’de izleyicisiyle buluşacak olan  “Şahsiyet”te 65 yaşındaki adli katip memurluğundan emekli olan Agah (Haluk BİLGİNER) ilecinayet büro amirliğindeki tek kadın polis olan Nevra’nın (Cansu DERE) kesişen yolları, heyecan dolu bir hikaye olarak karşımıza çıkacak. Peki, Agâh ve Nevra’nın adım adım birbirlerine yaklaşmaları sadece bir tesadüf mü yoksa büyük bir bulmacanın eksik bir parçası mı?


Dizinin oyuncuları, çekimlerine 2 ay önce başlanılan “Şahsiyet” için rollerine çalıştılar. Haluk Bilginer ve Şenay Gürler tango sahnesi için özel tango dersleri aldılar. Cinayet büro amirliğindeki polis Nevra’yı canlandıran Cansu Dere ise rolüne hazırlık için silah eğitimi aldı. Cansu Dere, atış eğitiminin yanı sıra, karakterinin psikolojisini izleyiciye doğru yansıtabilmek için, emekli bir kadın komiser danışmanlığında rolüne hazırlandı. Dizide usta oyuncu Müjde Ar dokuz yıl sonra ilk kez ekranlarda. Usta oyuncu Onur Saylak’ın, uluslararası festivallerden ödüllerle dönen “Daha” filminden sonra ilk kez bir dizi için yönetmen koltuğuna oturduğu “Şahsiyet”, 60 dakika olarak yayınlanacak.


Hakan Günday, ilk kez bir dizi için senaryo koltuğuna oturduğu “Şahsiyet”i kendi özgün hikâyesinden senaryolaştırdı. Daha önce “Daha” filminde birlikte çalışan başarılı ikili Günday ve Saylak, Ay Yapım’ın yeni dijital dizisi “Şahsiyet” için tekrar bir araya geldiler.

Puhutv’de yayınlanacak dizide Haluk Bilginer, Cansu Dere,Müjde Ar,Hüseyin Avni Danyal, Metin Akdülger, Şebnem Bozoklu, Necip Memili, Şenay Gürler, İbrahim Selim, Fırat Topkorur, Recep Usta, Rabia Soytürk, Ayhan Kavas rol alıyorlar.

 

Yönetmen: Onur Saylak

Senarist: Hakan Günday

Yapımcılar: Kerem Çatay, Pelin Diştaş

Görüntü Yönetmeni: Feza Çaldıran

Müzik:

Oyuncular: Haluk Bilginer, Cansu Dere, Metin Akdülger, Şebnem Bozoklu, Hüseyin Avni Danyal, Necip Memilli, Ayhan Kavas, Önder Selen, İbrahim Selim, Fırat Topkorur, Recep Usta, Alptekin Ertürk, Rabia Soytürk ve Müjde Ar

 

ŞAHSİYET/ puhutv

1 . BÖLÜM ÖZETİ

Emekli bir adliye memuru olan Agâh Beyoğlu, İstanbul’un en kalabalık ve hareketli semti Beyoğlu’nda yalnız ve münzevi bir yaşam sürdürmektedir. Kızı yurtdışında yaşamakta, eşi ise yıllar önce vefat etmiştir. Agâh’ın bu tekdüze yaşantısı, kendisine konan Alzheimer Başlangıcı teşhisiyle altüst olur. Hastalığından ötürü er geç bütün anılarını unutacaktır. Bu gerçek karşısında başta bocalasa da Agâh, unutmanın bir fırsat olduğunu fark eder. Yıllardır planladığı ancak sürekli ertelediği bir cinayeti işlemek için bir fırsat! Nasıl olsa işleyeceği bu suçu gelecekte hatırlamayacak, hatırlamayacağı için de vicdan azabı çekmeyecektir.  Bunun yanında cinayet büro amirliğindeki tek kadın polis olan Nevra, üzerindeki baskılar yüzünden istifanın eşiğine gelmiştir. Ancak Agâh’ın aldığı cinayet kararı, Nevra’nın hayatını da tamamen değiştirecektir.

 

 

“Şahsiyet” dizisinin tanıtım filmini aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz

 

https://youtu.be/tWywkCcguqQ