47 yaşında, 3 çocuk annesi ve üniversite son sınıf öğrencisi okuma aşkıyla tüm engelleri aştı

TRT 1 ekranında yayınlanan 3’te 3 Tarih adlı programda yarışan47 yaşındaki 3 çocuk annesiZeynep Ceyhan,başarı hikayesi ve okuma azmi ile herkese örnek oldu.Sadece ilkokulu bitirebildiğinive TRT’nin yarışma programı sayesinde tarihi sevdiğini söyleyen Ceyhan; “Okumayı çok istiyordum. 38 yaşında açıktan okula başladım ve şu anda üniversite son sınıf öğrencisiyim.Hayalimi gerçekleştirdim” dedi.

 

47 yaşında okuma azmi herkese örnek oldu

Türkiye’nin ilk ve tek tarih içerikli yarışma programı olan TRT 1 ekranındaki 3’te 3 Tarih’teduygusal anlar yaşandı. Pelin Çift’in sunumu ve Prof. Dr. Tufan Gündüz’ün yorumları ile ekranlara gelen program sayesinde tarihi sevdiğini söyleyen yarışmacı Zeynep Ceyhan, “Sizi Gündem Ötesi programınızdan beri takip ediyorum. Sizin vesilenizle tarihi sevdim ve açıktan okuduğum üniversitede tarih bölümünü seçtim. Şu anda 47 yaşında ve tarih bölümü üniversite son sınıf öğrencisiyim” dedi. 38 yaşında okula başlayan ve açıköğretim üniversite öğrencisi olan ev hanımı Ceyhan, okuma hevesi olan herkese örnek oldu.

 

TRT1’den 13 Mayıs Türk Dil Bayramı Jesti

Programda 5.000 lira değerindeki tarih sahnesindeKaramanoğlu Mehmet Bey’in ferman yayınladığı sahne canlandırılarak“Yayınladığı fermanla Türkçeyi resmi dil ilan etmesiyle bilinen ünlü devlet adamı kimdir?”sorusunaKaramanoğlu Mehmet Bey cevabıyla doğru yanıtveren Ceyhan5.000 lirayı garanti altına aldı. Ceyhan, 15.000 lira değerindeki 9. soruya yanlış cevap vererek 5.000 liralık ödülle yarışmaya veda etti.

Editör: TE Bilisim