DISCOVERY NETWORKS INTERNATIONAL’DAN YENİ BİR BELGESEL; NEPAL'İ SARSAN DEPREM

Discovery Networks International, 25 Nisan 2015’te Nepal’de gerçekleşen 7.8 ve sonrasında 12 Mayıs 2015’te gerçekleşen 7.3 şiddetindeki depremlerin detaylı inceleneceği Nepal'i Sarsan Deprem isimli yeni bir belgesel göstereceğini duyurdu. ITN Productions tarafından hazırlanan ve 60 dakikalık bir bölümden oluşan belgesel 24 Mayıs itibariyle tüm dünyada 220 ülke ve bölgeyi aşkın yerde Discovery kanallarında yayınlanmaya başlayacak.

 

25 Nisan’da gerçekleşen korkunç deprem inanılmaz bir yıkımla vurduğunda, Everest Dağı’nda ana kampta bulunan 18 dağcı dahil 8000’den fazla kişinin korkunç bir şekilde hayatını kaybetmesine neden oldu. Nepal’in başkenti Katmandu'da bulunan tarihi binalar moloza dönüşürken, nesillerdir süregelen aile evleri toz bulutu oldu.

 


Nepal'i Sarsan Deprem belgeseli uzmanlarla yapılan röportajlar, depremlerin ardındaki bilimi anlamamız için sismoloji simülasyonlar, Katmandu’da gerçekleştirilen kurtarma operasyonlarından görüntüleri, tüm dünyadan verilen haberlerden derlemeler eşliğinde insanlığın deprem gibi doğal afetlere karşı daha hazırlıklı olabilmesini ve önden tahmin edebilmesini sağlayacak yeni teknoloji ve araştırmalara özel bir bakışı bir arada sunacak. Belgeselde bebeği 22 saat boyunca enkaz altında kalan bir anne, şehrin Durbar meydanında çok katlı bir binanın altında kalan bir öğrenci, Everest Dağı’nda Merkez Kamp 1’de çığ ile karşı karşıya kalan yeni evli bir çift dahil bu felaketi yaşayan ve hayatta kalan kişilerden birinci ağızdan yaşadıklarını dinleme şansımız olacak. Bunlara ek olarak ilk elden kişilerin çektiği görüntüler ve sosyal medyada paylaştığı bilgiler de belgeselde yer alacak.


 

Discovery Networks International İçerik Geliştirme ve Yapımdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Elizabeth McIntyreNepal'i Sarsan Deprem”, izleyicileri insanoğlu için en korkutucu olan deneyimlerden biri depremin kalbine götürecek. Bu belgesel hem olayların ardındaki bilimi hem de birebir bu olayı yaşayanların kişisel hikayelerini ekrana taşıyacak” dedi. 

 

ITN Productions Uluslararası Program Başkanı Ian Russell “Nepal’de yaşanan bu deprem tüm dünya tarafından hissedildi. Yaşanan doğal afeti tüm gerçekliğiyle yansıtabilmek için kişisel hikayeleri bir araya getirmeye çalıştık” dedi.

 

Nepal'i Sarsan Deprem ITN Productions tarafından hazırlanmıştır. DNI adına yetkili kişi Elizabeth McIntyre, yapımcı Tom Gorham’dır. ITN Productions adına yapımcı Ian Russell, yönetmen ise Marc Tiley’dir.

Nepal'i Sarsan Deprem bu Pazar 20:30'da Discovery Channel'da

Editör: TE Bilisim