NAZLI ILICAK’LA PAZAR GEZMESİ’NİN BU HAFTAKİ KONUĞU METİN TEKİN!

 Metin Tekin 2. Eşi Doğa Hanım ile nasıl tanıştığını Nazlı Ilıcak'la Pazar Gezmesine Anlattı!

"Tesadüfler sonucu evlendim hep."

Kanal D’nin, yapımcılığını D Productions’ın üstlendiği, sohbet programı “Nazlı Ilıcak’la Pazar Gezmesi” nin bu haftaki konuğu Beşiktaş’ın efsane futbolcusu, Sarı Fırtına Metin Tekin’in. Artık ne sarılığım kaldı, ne de fırtınalığım diyen ünlü futbolcu kendisine takılan Sarı Fırtına lakabı için “Eskiden yaz aylarında saçlarım sararıyordu. Sezon açılışında sarı saçlarla futbol oynuyordum”  dedi.

 


Metin Tekin, doğduğundan itibaren futbolla iç içe olduğunu “Ben 1-1,5 yaşından beri futbol topuyla beraberim. Fotoğraflarım bile var. Babam çok düşkündü futbola. Bu sporu oğluna empoze etmeye çalışan bir babaydı. Mahallelerde oynadım, Kocaelispor’da spor okuluna başladım ve öyle devam etti” sözleriyle belirtti.


 

Babası ve annesi, kendisi 3 yaşındayken boşanan ünlü futbolcu; “Babam daha sonra, ben 5 yaşındayken rahmetli olan İnci Hanım ile evlendi. Ben babamla kaldım. Baba figürü bizim ailede daha baskındı. Annemi de gördüm ama daha çok İnci Annem ile beraberdik” dedi. 

 

Babası koyu bir Galatasaraylı olan Metin Tekin; “Çocukken babam nedeniyle ben de Galatasaray’lıydım. Ama sonradan doğruyu buldum. İyi ki de Beşiktaş forması giymişim. Yıllar geçtikçe, bu yaşlara gelince Beşiktaş forması giymenin benim karakterimle de çok özdeşleştiğini düşünüyorum. Ben Beşiktaşlı olmalıymışım, onu anladım” sözleriyle nasıl Beşiktaşlı olduğunu anlattı.


 

Ünlü Futbolcu adını Galatasaray’ın efsane futbolcusu Metin Oktay’dan aldığını ; “Ben 3 yaşındayken Metin Oktay’ın beni havaya kaldırdığı bir fotoğrafımız vardır. Aradan 20 yıl geçtikten sonra ben Beşiktaşlı futbolcu olmuştum, Metin Oktay benimle bir röportaj gerçekleştirmişti. Benim için çok önemlidir” dedi.

 

Efsane futbolcu, Beşiktaş’ın unutulmaz üçlüsü Metin-Ali-Feyyaz’ın nasıl ortaya çıktığını “Biz gole yakın oynadığımız için avantajlıydık. O nedenle şarkı sözlerinde bile var olduk. Üçümüz de üniversiteliydik. O zamanın ‘ailenizin’ futbolcusu olmuş gibiydik” şeklinde belirtti.


 

“Yıl 1988’di. Sakaryaspor maçıydı. 4-0 yenilmiştik. Orada Turan Sofuoğlu ile kafa topunda çarpıştık. Kulağımın üzerinden darbe aldım ve beyin kanaması geçirdim. Kafatasım 15 cm kırıldı. Çizgi filmlerde yıldızlar çakar ya gözünün önünde. O gerçekten oluyor. Kalktım, hakem ‘iyi misin’ dedi. ‘İyiyim’ diyeceğim ama konuşamıyorum. 15 dakika daha oynadım. Sonra eğilince, burnumdan kan gelmeye başladı. O zaman yere yığıldım. Cerrahpaşa’ya kaldırıldım. 3 haftada kanama çekildi, ameliyat olmadım ama 6 ay top oynayamadım. Sonrasında da topa bayağı güzel kafalar attım” diyerek futbolculuk döneminde yaşadığı talihsiz olayı anlattı.

 

Metin Tekin, Beşiktaş’tan ayrılırken jübilesi ile ilgili şunları söyledi: “Beşiktaş benim ve diğer arkadaşlarımın jübilesini daha iyi yapabilirdi. Beşiktaş’a kırgın değilim ama vedamız daha güzel yapılabilirdi. Benim jübilemde oynayacak takım bulunamıyordu. O zaman Rıdvan Dilmen, ‘gel Ali Şen’e söyle’ dedi. Ben Ali Başkan’a ‘jübilem için maç arıyorum’ deyince, Ali Şen hemen ‘kaçında istiyorsun’ dedi. Hemen ayarladı. Fenerbahçe ile jübile maçımı oynama şansım oldu.”


 

Efsane futbolcu, futbolu bıraktıktan sonra yaşadığı zorlukları; “Gerçek hayata adapte olmak çok zor. Profesyonel yardım almak gerek. Formayı çıkarttığınız zaman başka bir hayat başlıyor. Biz futbolcular ona ‘gerçek hayat’ diyoruz. Artık Beşiktaşlı Metin değilsiniz. Metin olarak başlıyorsunuz hayata ve bunu yaşayarak öğreniyorsunuz. Artık o formayı giymeyeceksiniz, koskoca Beşiktaş camiasının sizden bir beklentisi yok. Bu oyunun en zevkli şeyi oynamaktır. Oynayamadığınız için antrenörlük ve teknik adamlık başlıyor. Ama gerçek zevk futbol oynamaktır” sözleriyle belirtti.

 

Metin Tekin, eşiyle nasıl tanıştığını “Doğa da ben de İzmitliyim. Doğa’nın babası Ali Abi, o da futbolcu. Ali Abi beni 3 yaşından beri tanıyor. Ben federasyonda çalışıyordum, Doğa da deneme amaçlı federasyona girmişti. Hatta bana ‘İzmitli bir kızımız geliyor, ona göz kulak ol’ dediler. Ben göz kulak olmayı sanırım biraz abarttım. Sonunda evlendik. Doğa ile aramızda 17 yaş var” dedi.

 

Tekin,  futbol oynadığı dönemde çok popüler olmasını “Bizim futbol oynadığımız dönemde daha pop şarkıcıları yoktu. O nedenle futbolcular en magazinsel figürdü. Ben gençken çapkın değildim. Tabii ki kızlarla sohbet, kadın sesi çok önemlidir insanın hayatında.”

 

Bugüne kadar 2 evlilik yapan Metin Tekin, “Birinci evliliğimde de çok evlenmeyi düşünmüyordum, şimdikinde de. Arkadaşlıktan sonra evlenmeye karar verdik biz. Yaşamın getirdiği tesadüfler, karşılaşmaların getirdiği evlilikler oldu” dedi.

 

Nazlı Ilıcak’la Pazar Gezmesi, yarın  saat 12:30’da Kanal D’de! 

Editör: TE Bilisim