Discovery bu uluslararası olayı Amerika dahil 220’den fazla ülkede yayınlayacak.

 

Discovery Channel Oscar ödüllü yönetmen Louie Psihoyos’un belgeseli RACING EXTINCTION’un yerel ve uluslararası yayın haklarını aldığını, 2015 Sundance Film Festivali’nde yapılacak galasının ardından belgeseli dünyanın dört bir yanındaki izleyicilerle buluşturacağını duyurdu.

 

Dünyanın bir numaralı gerçeğe dayalı içerik üreten medya markası Discovery, RACING EXTINCTION’u tüm dünyada sahip olduğu 220 uluslararası pazarda gösterime sokacak. Ayrıca Discovery ile yapılan bu anlaşma sayesinde belgesel Amerika pazarında 10 özel gösterim etkinliği ile de izleyici ile buluşacak.  RACING EXTINCTION, televizyon prömiyerinin ardından “Video on Demand” (Dilediğinde izle) gibi diğer platformlarda da izleyicilerle buluşacak.

 

Yapımcı Fisher Stevens “RACING EXTINCTION’un tüm dünyada 220’den fazla ülkede yayınlanacak olması tarihi bir anlaşmadır. Bu belgesel sadece izleyicileri eğlendirmekle kalmayacak aynı zamanda gezegenimizi çevresel anlamda dengeli kılabilmek için de anlamlı bir katkı sağlamış olacak” dedi.

 

Discovery Channel Amerika Başkanı Rich Ross “RACING EXTINCTION, en iyi hikaye anlatıcılarından bazıları tarafından hazırlanmış çok etkileyici ve önemli bir film. Umuyoruz ki Discovery’nin gücü ve tüm dünyada yapılacak televizyon prömiyeri sayesinde tüm dünyada çevresel farkındalık yaratabilir ve pek çok nesli tükenmekte olan canlının kurtarılmasına olanak sağlayacak bir hareket yaratabiliriz” dedi.   

 

Oscar ödüllü ‘The Cove’ filmini çeken yönetmen Louie Psihoyos ve ekibi, çığır açan RACING EXTINCTIONbelgeselinde, sanatçı ve aktivistlerden oluşan bir grubu bir araya getirerek, nesli tükenmekte olan türlerin gizli dünyasını ve onları yok olmaktan kurtarmak için verilen mücadeleyi gözler önüne serecek. Belgesel, dünyanın en tehlikeli karaborsalarına sızarak ve yüksek teknoloji içeren yöntemler kullanarak karbon salınımı ve türlerin yok oluşu arasındaki bağlantıyı anlatırken, çarpıcı ve daha önce hiç görülmemiş görüntüleri ortaya çıkararak izleyenlerin dünyaya bakış açısını değiştirecek. RACING EXTINCTION belgeseli, karbon salınımını azaltmak ve bazı türlerin yok olmasını engellemek için, insanları ortak çalışma yapmaya özendirici kampanyaları hızlandırarak daha geniş bir alana yayılmasını sağlayacak. Paul G. Allen’in sahibi olduğu Vulcan Prodüksiyon şirketi, süregelen bu kampanyayı ve eğitim girişimini geliştirmek ve yürütmek için çalışacak.  

 

Yönetmen Louie Psihoyos, “Bu projenin ana hedefi mümkün olduğunca çok insanın filmi izlemesini ve bu konuda aksiyon almasını sağlamak. Bu hedef tabi ki ulaşması oldukça zor bir hedef ancak Discovery Channel’ın dünyada sahip olduğu güç ve etki alanı ve güçlü ekibimiz göz önüne alındığında bu büyük hedefe ulaşabileceğimize inancım tam. Bu projede bizimle çalışan herkesle beraber olmaktan büyük mutluluk duyuyorum, bir belgesel yapımcısı için rüya gibi bir proje” dedi.

Discovery Channel Belgesel ve Özel Programlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı John Hoffman, “Louie Psihoyos'ın Racing Extinction belgeselinde verdiği mesaj bildiğimiz anlamıyla hayatta kalma adına çok önemli. Yeryüzündeki her insanın bu filmi izlemesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Vulcan Productions Genel Müdür ve Yaratıcı Yönetmeni Carole Tomko, “Racing Extinction belgeselinde yayıncı ortak olarak yanımızda Discovery Channel’ın olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Onların geniş uluslararası izleyici kitlesi sayesinde kampanyamız daha geniş kitlelere ulaşabilecek. Discovery’nin bu filmi izleyicileri ile paylaşması, söz konusu yok oluş hakkında farkındalığı uluslararası basın sahnesine geri getirecek ve tüm dünyadan izleyicilerin doğa ile duygusal bağ kurmasını sağlayarak onları harekete geçirecek.” şeklinde konuştu.

 

Yapımcı Olivia Ahnemann, “İklim değişikliği ve okyanus asitlenmesinin gezegenimizde yaşayan tüm türler üzerinde büyük bir etkisi var. Discovery Channel’ın bu filme destek olarak, onu ön plana çıkarması, nesillerin yok olmasını engellemek için bizlere inanılmaz bir fırsat sunuyor” dedi.

Okeanos Deniz Vakfı Kurucusu ve Yapımcı Dieter Paulmann, “Racing Extinction’ın aynı gün tüm dünyada gösterilecek olması bizim açımızdan bir rüyanın gerçekleşmesi. Bu sayede, tüm dünya bu konular hakkında birleşecek ve sağlıklı denizler ve sağlıklı bir gezegen için bir arada çalışacak” şeklinde konuştu.

Bu anlaşma, film yapımcıları adına Cinetic Medya’dan John Sloss ve Discovery Channel Belgesel ve Özel Programlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı John Hoffman tarafından yapılmıştır.

Editör: TE Bilisim