Geçmişle geleceğin, sanatla hayatın tüm renklerini bir araya getirerek, oluşan eşsiz mozaiği tüm dünyaya takdim etmeyi hedefleyen “Beyoğlu Kültür Yolu Festivali” ve “Başkent Kültür Yolu Festivali”nden özel yayınlar TRT 2 ekranlarında izleyiciyle buluşacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Beyoğlu Kültür Yolu Festivali” ve “Başkent Kültür Yolu Festivali” 28 Mayıs - 12 Haziran tarihleri arasında İstanbul ve Ankara’da sanatseverleri ağırlayacak. İstanbul’da Atatürk Kültür Merkezi’nden başlayıp Galataport’a uzanan ve Ankara’da Ulus ve çevresindeki tarihi ve kültürel mekanlarda düzenlenecek olan etkinlikler özel yayınlarla TRT 2 ekranlarında seyirciyle buluşacak.

 

“Beyoğlu Kültür Yolu Festivali” ve “Başkent Kültür Yolu Festivali”nden özel yayınlar

Bir Sevdadır’da nefesler tutuldu! Bir Sevdadır’da nefesler tutuldu!

İstanbul’da Galata Kulesi, Emek Sineması; Ankara’da müzeler, kale bölgesi gibi iki kentin belleğine sanatla kodlanan mekanlar, farklı dallardaki kültür sanat kurumlarının temsilcilerini ve sanatçıları ağırlayacak. Şehrin kültürel mirası olan binaları, sokakları ve tarihi mekanları, edebiyat, tiyatro, müzik, opera, gastronomi, resim ve sinema ile taçlandıracak festivaller, TRT 2’den eş zamanlı olarak ekrana taşınacak. Başkent Kültür Yolu Festivali’nde Mehmet Nuri Ersoy ve Özgül Özkan Yavuz’un konuk olacağı etkinlikler ile Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nden Beşir Ayvazoğlu, Derviş Zaim, Ahmet Misbah Demircan ve Nejat Çuhadaroğlu’nun katılacağı etkinlikler ve daha fazlası TRT 2 ekranlarından izleyiciyle buluşacak.  
Editör: TE Bilisim