Televizyonların en uzun süren ve en çok beklenen yaz etkinliği olan KÖPEKBALIĞI HAFTASI 30. yıldönümü için her zamankinden daha derinlere dalarak ekranlara dönüyor. 23 Temmuz Pazartesi günü başlayacak ve 29 Temmuz Pazar gününe kadar devam edecek olan KÖPEKBALIĞI HAFTASI için heyecan şimdiden başladı. 30 yıldır devam eden ve yüzlerce programı ekrana getiren KÖPEKBALIĞI HAFTASI 2018 dudak uçuklatan köpekbalığı hikayeleriyle izleyicileri keşfedilmemiş yerlere götürerek bu önemli olayı kutluyor ve onlara köpekbalıklarının gizemli dünyası ile ilgili kapsamlı bilgiler sunuyor.

KÖPEKBALIĞI HAFTASI’nın 30. yıldönümünde en ünlü programlar öne çıkarılacak ve dünyanın en egzotik yerlerinden bazılarına eşi görülmemiş bir erişim sağlanacak. Ronda Rousey, Aaron Rodgers, Rob Gronkowski, Lindsey Vonn, Mark Cuban, Barbara Corcoran, Kevin O’Leary, Daymond John ve Bear Grylls de dahil olmak üzere ünlü köpekbalığı uzmanları ve bilim insanlarından oluşan ekibimize ek olarak, yıldız atletler ve ABC’nin Shark Tank programındaki köpekbalıkları bu yıl düzenlenecek olağanüstü kutlamaya katılacaklar. 

Discovery Channel, bu yıl dünyanın en saygın deniz biyologları ve bilim kurumlarıyla birlikte, yepyeni, çığır açan köpekbalığı araştırma teknolojisi ile dünyadaki en eşsiz köpekbalığı türlerinin bazılarına dair merak uyandıran yeni bilgiler edinmek için çalışıyor. Geliştirilmiş Shark Cam teknolojisini boğa köpekbalığı ve çekiç başlı köpekbalıklarının özel hayatlarını incelemek için kullanmaktan, önceden yabancılara kapalı olan Küba sularındaki dev köpek balıklarının araştırılmasına kadar KÖPEKBALIĞI HAFTASI 2018, kameraları daha önce hiç bulunmadığı yerlere bir kez daha çevirerek yepyeni köpekbalığı hikayeleri sunuyor.

 

KÖPEKBALIĞI HAFTASI’NIN 30. Yıl dönümünde öne çıkan programlar:

 

Shark Tank Meets Shark Week

Köpekbalığı Haftası, Shark Tank Meets Shark Week’i ortaya koymak için bir ilki gerçekleştirerek iki köpekbalığını eşleştiriyor ve televizyonun en dinamik iki programını bir araya getiriyor. Bu sefer köpekbalıklarının kurtarılması için ihtiyaç duyulan fona 50,000$’lık bağış yapılıyor. Gerçek Köpekbalığı Akvaryumu tarzıyla, Barbara Corcoran, Mark Cuban, Daymond John ve Kevin O’Leary akvaryumdan çıkıyor ve sulara dalış yapıyor.

 

Her bir köpekbalığı için bir okyanus örgütü ile eşleştirme yapılıyor ve köpekbalıklarının karşı karşıya kaldığı, doğal yaşam alanının tahrip edilmesi, aşırı ve yanlış avlanma ve buna benzer tehditler keşfedilerek sorunların üstesinden gelinmeye çalışılıyor.  Yeni bilgiler ve hayat değiştirecek bir deneyimle donanmış Köpekbalıklarımız Shark Tank stüdyosuna geri dönüyor ve kendileri gibi bir köpekbalığı olan Robert Herjavec’e katılarak neden kendi şeçtikleri hayır kurumunun büyük ikramiyeyi kazanması gerektiğini açıklıyorlar. Sonrasında ise asıl karşılaşma başlıyor. Her köpekbalığının bir oy hakkı var kendi kurumlarına oy veremiyorlar. Yapımcı firma: Radley Studios.

 

Uncaged: Shark vs Ronda Rousey

Köpekbalığı koruyucusu ve köpekbalığı saldırısından kurtulan Paul de Gelder tarafından eğitilen olimpik, MMA şampiyonu ve WWE yıldızı Ronda Rousey en büyük rakibiyle karşı karşıya geliyor: Dünyanın en hızlı ve en tehlikeli köpekbalığı ve denizin en büyük dövüşçüsü Mako köpekbalığı ile. Önce Rousey, bir kafes içinde,
Fiji sularında birkaç hafif sıklet köpekbalığı türü ile ringe dalıyor ve sonrasında rekabet Yeni Zelanda'ya taşınarak burada ağır sıklet mako köpekbalığı ile kafessiz serbest dalış yapıyor. Ronda, en büyük korkuları ile yüzleşmek ve tüm şüphelere karşı galip gelmek için kariyeri boyunca geliştirdiği dövüş ruhunu ortaya koyuyor. Ypımcı firma: Propagate Content.

 

Bear vs Shark

Köpekbalığı haftasının 30. yıldönümünde Bear Grylls, Everest'in donmuş zirvelerinden Sahra Çölü'nün kumlarına kadar en zorlu ortamlarda hayatta kalmayı başardı. Peki saha avantajına da sahip olan köpekbalıklarıyla kafa kafaya geldiğine ne olacak? Okyanusun en tehlikeli yırtıcısı ile karşı karşıya gelmek, onun en büyük zeka ve beceri sınavı olacak. Ayıya karşı köpekbalığı. Yapımcı firma: Electus

 

Air Jaws: The Hunted

2017 yılında, beş yetişkin büyük beyazköpekbalığı Güney Afrika kumsallarında ölü bulundu. Otopsi sonuçları canlı canlı yendiklerini ortaya çıkardı. 15 feetlik ve 3000 kiloluk büyük beyaz köpekbalıklarından oluşan bir grubu yakalayıp öldürebilme kabiliyetine sahip tek büyük deniz avcısı kim? Orka’lar. Köpekbalığı biyoloğu Alison Towner, bu acımasız katilleri bulmaya çalışıyor ve herkesin sorduğu sorunun yanıtını arıyor: Tekrar saldıracaklar mı? Alison, yolculuğu sırasında Port ve Starboard isimli iki Orka ile karşılaşıyor. Sarkık sırt yüzgeçleri sayesinde onları kolayca tespit ediyor ve onların aradığı saldırganlar olup olamayacağını keşfediyor. En sürükleyici hayatta kalma hikayelerinden birinde, Alison, bu büyük beyazların nasıl yok edildiğini ve onları kurtarmak için neler yapılabileceğini öğrenmek için köpekbalığı koruyucusu Chris Falls ve film yapımcıları Jeff Kurr ve Andy Casagrande ile bir araya geliyor. Yapımcı firma: Original Content Group ve Shark Entertainment.

 

KÖPEKBALIĞI HAFTASI 2018, köpekbalıklarıyla ilgili detaylı bilgiler ile birlikte 19 saatten fazla sürecek köpekbalığı programlarıyla Discovery Channel ekranlarında olacak.

Bu yıl, Oceana ve Discovery, her yıl 73 milyon köpekbalığı yüzgecinin tehdit altında olduğu küresel köpekbalığı yüzgeci ticareti dolayısıyla savunmasız çekiç köpekbalıklarının korunmasına yardımcı olmak için bir araya geliyor. Bu acımasız ve savurgan uygulamaya karşı verilen mücadele, Oceana’nın kampanyaları için para toplayan ve sağlıklı okyanusların neden köpekbalıklarına ihtiyaç duyduğu konusunda bu konuya ilgi duyan kişileri eğitmek için içerik yaratan büyük markalar ile yapılan işbirlikleri ile de destekleniyor. 
Editör: TE Bilisim