BU DÖRTLÜ YENİ SEZONA DAMGALARINI VURACAK!

Kanal D’nin yönetmenliğini Zeynep Günay Tan’ın yaptığı, senaryosunu Vural Yaşaroğlu’nun kaleme aldığı, yapımını D Yapım’ın üstlendiği, Eylül’de ekrana gelecek iddialı dizisi “Benim Adım Gültepe”nin genç oyuncuları; Ekin Koç, Efe Akercan, Burak Dakak ve Tolga Sarıtaş, oyunculuk performanslarıyla göz dolduruyor. Dizideki usta oyunculardan ve yönetmenlerinden övgüler alıp, daha şimdiden yıldızları parlayan dörtlü, yeni sezona damgalarını vurmaya hazırlanıyor.

Başrollerini, Ayça Bingöl, Mete Horozoğlu ve İlker Kızmaz’ın paylaştıkları dizide, Ekin Koç, Efe Akercan, Burak Dakak ve Tolga Sarıtaş; İzmir’in Gültepe Semti’nde yaşayan ve birbirleriyle dört yakın arkadaş olan “Seyfi”, “Gülali”, “Fevzi” ve “Murat” karakterlerini canlandırıyor.

Dizide; “Seyfi” karakterini canlandıran Ekin Koç’u izleyiciler, “Sana Bir Sır Vereceğim” dizisindeki ses getiren oyunculuğu ile hatırlayacaklar. Seyfi; 17 yaşında. İki yıl üst üste sınıfta kalmış, orta 3.sınıf öğrencisi. Eğitime inancı olmayan Seyfi’nin hedefleri de başka. Haliyle okumak da istemiyor. Gültepe’de yaşamasından mütevellit, insanların eşit olmadığını çok erken yaşta fark etmiş. Semt insanının ve kendi gibilerin maruz kaldığı adaletsiz tutum ve yapılan haksızlıklar, yıllar boyu öfkesini besleyerek büyütmesine neden olmuş. Haksızlığa tahammülü olmayan, adalet duygusu her daim ön planda olan, kıvrak zekalı, başkaldıran, isyankar bir yapısı olan Seyfi, yaşadığı semtten kurtulmak ve şehre inmek istiyor.


 

Rol aldığı “Boşluk” filmi ile liselerarası kısa film yarışmasında en iyi oyuncu ödülünü alan, “Suskunlar” ve “Merhaba Hayat” dizileriyle çıkış yapan Efe Akercan ise dizide, Ayça Bingöl’ün canlandırdığı Gülümser’in oğlu Gülali rolünde izleyicilerin karşısına çıkacak. 15 yaşında, orta 3. sınıf öğrencisi olan Gülali tam bir anne kuzusu, Gülümser’in biricik oğlu. Derslerinde çok başarılı olan Gülali, okuyup adam olmak istiyor. Oldukça uyumlu olan Gülali, Gültepe gibi bir yerde yaşamasına karşın, neredeyse hiç kavga etmemiş ve bir kez olsun kimseye vurmamış. Aşırı duygusal, saygılı, vicdan sahibi bir çocuk olan Gülali için, güvercin beslemek ise vazgeçilmez bir tutku.

 

Muhteşem Yüzyıl’daki rolü ve performansıyla dikkatleri çeken, Arka Sokaklar, Öyle Bir Geçer Zaman Ki, Sen De Gitme ve 20 Dakika dizilerinde de rol alan Tolga Sarıtaş da “Benim Adım Gültepe”de “Murat” karakterini canlandıracak. Murat; 15 yaşında. Annesine aşırı bağlı. Ablasına karşı hep mesafeli. Temiz yüzlü, yakışıklı bir ergen. Okumaya ve öğrenmeye çok düşkün. Derslerinde çok başarılı. Kolejde okuyor. Sosyal çevresi ve arkadaş ortamı geniş olmasına karşın kendi başına kalmayı, düşünmeyi seviyor. Yaratıcı bir tarafı var. Sorgulamayı, üzerine düşünmeyi seviyor. Çevresine karşı son derece saygılı, kibar bir çocuk. Hayatı boyunca kavga nedir bilmemiş. Sokak kültürü yok denecek kadar az. İnsan canlısı ama kendine sırdaş olabilecek bir arkadaşı hiç olmamış.

 

Ezel, Geniş Aile, Kolej Günlüğü ve Son dizilerindeki rolleriyle tanınan Burak Dakak ise dizide “Fevzi” karakterini canlandıracak. 15 yaşında, orta 3.sınıf öğrencisi olan Fevzi, yaşadığı semti, tüm arazlarına rağmen çok seviyor. Ait hissettiği tek yer Gültepe. Okumayı seviyor. Her ne kadar Seyfi kadar kıvrak bir zekası olmasa da, oldukça çalışkan ve sorumluluk sahibi. Derslerinde oldukça başarılı. Fazla meraklı ve inatçı bir çocuk. Hem mahalleden, hem de sıra arkadaşı olan Seyfi’yi herkesten çok seviyor. Hayattaki en iyi arkadaşı. Onun sözünden çıktığı ender görülüyor. Yumruklarını çok iyi kullanıyor ve kavga becerisi yüksek. Deli kuvvetine sahip bir çocuk.

 

Yılın dizisi olmaya aday “Benim Adım Gültepe” Eylül’de Kanal D’de!

 

Editör: TE Bilisim