HASRET BİTİYOR, SALON KAPILARINI YENİ SEZONA AÇIYOR

 

Salon’un ilk konserinde İzlanda güneşi: Karanlık melodiler ve masallarıyla, Sóley

 

Salon yeni sezonunun ilk konserine iki muhteşem kadın vokalle başlıyor. Büyüleyici melodileri, sakin armonileriyle İzlanda’nın Björk ile Emiliana Torrini’den sonra en iyi kadın vokallerden biri olarak görülen Sóley ve öncesinde; her şarkısında ayrı bir hikâye barındıran, Rönesans’tan fırlamışçasına minimal ve romantik tınıların sahibi grup Miss Crowley, Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında Salon’a geliyor. Miss Crowley ile Sóley, 3 Ekim Cumartesi 21.30 ve 22.40 olmak üzere arka arkaya sahnede olacak.

Müzikal hayatına İzlandalı kült indie folk grubu Seabear ile 2006 yılında başlayan Sóley, 2010 yılında yayımladığı ilk EP’si Theater Island ve ardından 2011’de piyasaya çıkardığı ilk albümü We Sink ile solo kariyerine adım attı. Kişisel bir deneyim olarak gördüğü ikinci albümü Ask the Deep’i ise 2015 yılında dinleyicileriyle buluşturdu. Yumuşak vokaliyle dikkat çeken İrlandalı vokal Claire Crowley ise minimalist projesi Miss Crowley ile 2014 yılının başında İstanbul sahnesine hızlı bir giriş yaptı. Crowley’e Salon’daki konserinde Mert Bereket (keyboard), Murat Çopur (kontrbas), Gülşah Erol (çello) ve Kerem Öktem (davul) eşlik edecek.

Uluslararası sahnelerin aranan isimleri, yeni sezonda yine Salon’da

 

Salon’un yeni sezonunda dört gözle beklenen isimler ise şöyle: Pop, krautrock ve ambient öğelerini elektronik müzikle buluşturduğu projesi East Indie Youth ile İngiltere’nin son dönemdeki en büyük yetenekleri arasında sayılan William Doyle ikinci kez 9 Ekim Cuma; akıllara Your Rocky Spine şarkılarıyla kazınan ve akustik folk enstrümanlarla farklı tınılar yaratan Kanadalı indie, folk-rock grubu Great Lake Swimmers Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında 10 Ekim Cumartesi hayranlarıyla buluşacak. Caribbean folk, caz, rock ve Afrika müziğin en iyi şekilde sentezleyen Sons of Kemet alışılmışın dışındaki caz icralarıyla 14 Ekim Çarşamba; sayısız ismin idolü olan Dinosaur Jr.’ın bas gitaristi Lou Barlow tarafından 1980’lerin sonunda kurulan Amerikalı indie-rock grubu Sebadoh ise 15 Ekim Perşembe özlenen gürültülü melodileriyle Salon’a geliyor. Brezilyalı sanatçı Céu, bitmeyen enerji ve kıpır kıpır bossa nova melodileriyle 16 Ekim Cuma ile 17 Ekim Cumartesi iki gece üst üste Salon’a sıcak ritimlerini taşıyor. Eğlenceli disko melodileriyle dikkat çeken İsveçli müzisyen Neneh Cherry ise Ekim ayının son konserinde, Londralı grup Rocketnumbernine ile birlikte 30 Ekim Cuma sahne alacak.

 

“Sofar’dan Salon’a”, bağımsız müzisyenler geçidi

2013 yılında İstanbul’a taşınan ve dünyanın dört bir yerinde düzenlenen Sofar Sounds müzik hareketi, bağımsız yerli müzisyenleri her ay farklı bir evin oturma odasında düzenledikleri konserlerle dinleyicilerle buluşturuyor. Sofar Sounds İstanbul sayesinde tanıdığımız yeni isimler ise şimdi, daha profesyonel sahnelerde çalmak üzere Salon’a konuk oluyorlar. Dinleyiciler yeni yetenekleri keşfetme fırsatı yakalarken, müzisyenler de çıtayı yükselterek daha geniş kitlelerle buluşma şansı yakalıyorlar. Konserler 7 Ekim Çarşamba, 4 Kasım Çarşamba ve 4 Aralık Cuma akşamları gerçekleştirilecek.

Oyun Salonu’nda yepyeni bir oyun: Özel Kadınlar Listesi

Mam’art tarafından sahnelenen, günümüzün hastalığı “şöhret” ana teması üzerinde gerçekleşen, Özel Kadınlar Listesi, 12 Ekim Pazartesi akşamı 20.30’da prömiyerini Salon’da yapıyor. Tuğrul Tülek’in yönettiği; Beste Bereket, Deniz Karaoğlu, Feri Baycu Güler, Hülya Gülşen, Başak Daşman’ın oyuncu kadrosunda yer aldığı ve Neil La Bute’ün yazdığı oyun, Pınar Töre tarafından çevrildi. Oyun Salonu’nu yeni sezonda renklendirecek Özel Kadınlar Listesi, yıl sonuna kadar her Pazartesi Salon’da izlenebilecek.

Salon Biletleri

 

Salon programında yer alan konser biletlerine Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan ana gişe İKSV’den (Pazar günleri hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında) temin edilebilir. Salon etkinliklerinde Vodafone Red üyelerine bir bilet alana ikinci bilet hediye.

 

Lale Kart sahipleri %25’e varan indirimlerden yararlanabilirler. Ayrıca Lale Kart'ın en genç kategorisi Mavi Lale Kart ile siz de İKSV'yi destekleyebilir, tüm Salon İKSV etkinliklerinde %10 indirimden yararlanabilirsiniz. Mavi Lale Kart yalnızca 50 TL. Ayrıntılı bilgi için: lalekart.org

 

MasterCard da Salon etkinliklerine katkı veren kurumlar arasında yer alıyor.

Editör: TE Bilisim