Düşünce ve öğretileriyle asırlardır sevgi, hoşgörü, birlik, beraberlik ve barışı öğütleyen Hacı Bektaş Veli, vefatının 750. yılına özel olarak TRT Radyoları tarafından hazırlanan radyo oyunuyla anılacak. “Hacı Bektaş Veli” radyo oyunu bu akşam saat 21.05’te TRT Radyo 1'de dinleyiciyle buluşacak.

Teşkilat her tehdide karşı hazırlıklı Teşkilat her tehdide karşı hazırlıklı

Hacı Bektaş Veli'nin vefatının 750. yılı olan 2021, UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmış, Türkiye'de de Cumhurbaşkanlığı tarafından "Hacı Bektaş Veli Yılı" olarak belirlenmişti. TRT Radyoları da Hünkâr Hacı Bektaş Veli’yi yeni bir radyo oyunu ile anacak. "Hacı Bektaş Veli" radyo tiyatrosu, bu akşam saat 21.05’te TRT Radyo 1'de.

Sevgi, barış ve kardeşlik teması işleniyor

Kadim kültürümüzün yapı taşlarından olan Anadolu erenlerinin anlatıldığı "Hacı Bektaş Veli" oyununda "İnsanlığın Özü, Pir Veli’nin Sözü: Sevgi, Barış, Kardeşlik" temasıyla Hünkar’ın Horasan’dan Suluca Karahöyük’e yolculuğu anlatılıyor. Hünkâr, Suluca Karahöyük’te Anadolu’nun önde gelen "Sarı Saltuk, Barak Baba, Güvenç Abdal" gibi pirlerini, dervişlerini, erenlerini etrafında toplar ve daha sonra Diyar-ı Rum’un dört bir yanına gönderir. Her dervişin, pirin, erenin gayesi sır cümlesini sır ehline taşımak, vakti gelince bir başkasına emanet etmektir.

Ünlü isimler seslendirdi

Turgay Nar’ın kaleme aldığı "Hacı Bektaş Veli" isimli oyunda yüzyıllar ötesinden nefeslenen bu yolculuk, seçkin sanatçılarla bugüne ses oluyor. Kıvanç Nalça’nın yönettiği oyunun yapımcılığını Nevim Yılmaz ve Muhammet Emre Buruşuk, efektörlüğünü ise Ersin Temelli üstleniyor. Oyunun seslendirme kadrosunda; Altan Erkekli, Murat Şenol, Ziver Armağan Açıl, Ali Rıza Kubilay, Aliye Uslu, Eymen Kara ve Oğuz Uyanık gibi isimler yer alıyor. 
Editör: TE Bilisim