Gezi eylemleri sırasında başına isabet eden gaz fişeğiyle ağır yaralanan ve 269 gündür hastanede tedavi gören Berkin Elvan yaşamını kaybetti. 16 yaşındaki Berkin  Elvan'ın ölümü, #BerkinElvanÖlümsüzdür hashtag'i Twitter'da en çok konuşulan konu oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Zülfü Livaneli'ye, Can Dündar'dan Onur Akay'a, siyaset, sanat ve medya dünyasının ünlü isimleri isyan etti. Gülben Ergen ise kendi sunduğu televizyon programının bugünkü konuğu Mahmut Tuncer'le beraber aldığı kararla, eğlenceyi iptal ederek Show TV'de yas ilan etti.

İşte ünlü isimlerin o yorumları:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Bugün her evde yas var. Bugün hepimiz 15 yaşındaki evladımızı kaybettik, Berkin Elvan'ı kaybettik. Tüm Türkiye'nin başı sağolsun.

Sanatçı ve Politikacı Zülfü Livaneli: #berkinelvan 14 yaşım diken ile kaplanmış göz ucuma karıncalar toplanmış kurşun gelmiş kaşlarımın üstüne alın yazım.

Şarkıcı ve Televizyoncu Gülben Ergen: Bugün eğlenceyi durdurduk yayında. Acımız, yasımız var. Mahmut Tuncer'di konuğumuz, birlikte karar verip iptal ettik #BerkinElvan

TSM Sanatçısı Onur Akay: Rabia kadar kıymeti yok mu şimdi Berkin Elvan'ın... Ben lafa değil, icraata bakarım! Nur içinde yat #BerkinElvan

Modacı ve Yazar Barbaros Şansal: Nur Yerlitaş, Müşterin Emine Erdoğan'a, Berkin Elvan cenazesi için siyah dantelli elbise de dik hadi!

Oyuncu ve Televizyoncu Ceyhun Yılmaz: Hiç çocuk olmadım diyenin gözyaşları hafif kaldı. #BerkinElvan  #hiçÇocukölmedik

Sunucu Ece Erken: Berkin Elvan'ın anısına...bugün herkes bir kardeşini kaybetti.. #berkinelvanikaybettik

Şarkıcı ve Yönetmen Mahsun Kırmızıgül: 12 yaşındaki Ceylan havan topuyla, 11 yaşındaki Uğur 13 kurşunla sırtından, ve 14 yaşındaki  #BerkinElvan'da kalbinden vuruldu. Nerede adalet.

Milletvekili Lütfü Türkkan: Bir anne daha evlâdını yitirdi. Ülke ise yüreğindeki prensini. Melekler yoldaşın olsun #BerkinElvan ..

Gazeteci ve Yazar Can Dündar: #BerkinElvan #katiligordum Tanığım.


Kaynak: Anadolu Ajansı

Editör: TE Bilisim