1.Bölüm

Farklı hayatların aynı noktada birleştiği ‘’Görüş Günü Kadınları ‘’ Süreyya, Gülay, Zehra ve Lale’nin hikayesi yeni sezonda Fox Tv’de ekranlara geliyor.

Dizinin ilk bölümünde Gülay, kocası Sertaç’ın cinayet suçlamasıyla polisler tarafından götürülmesinin ardından büyük bir şok yaşar. Lale kocasının yokluğunda oğlu Ege’nin tüm sorumluluğunu üstlenerek geceleri uyuşturucu satmaktadır. Süreyya,  çocukları Arya ve Yiğit ile kusursuz yaşamlarında hiçbir şey değişmemiş gibi devam etmeye çalışırken, görüş günü yaklaştığında,  Zehra  kendi elleriyle polise teslim ettiği oğlu Murat’ın  karşına çıkmak için gerekli cesareti bulamaz…

Görüş Günü Kadınları , Süreyya (Şenay Gürler), Lale (Nesrin Cavadzade) , Zehra (Semra Dinçer)  ve Gülay’ın(Yıldız Çağrı Atiksoy) , Kudret (İlhan Şeşen), Ömer (Alpay Kemal  Atalan) , Murat (Kemal Uçar)  ve Sertaç (Deniz Karaoğu) ile  buluşması 2 Eylül Pazartesi 22:15’te Fox Tv ekranlarında …

Sanat Yönetmeni: İBRAHİM İLDEM, Müzik: FIRAT YÜKSELİR, Görüntü Yönetmeni: SAMİ SAYDAN Senaryo: ÖZGÜR EVREN HEPTÜRK GENEL KOORDİNATÖR: NAZLI HEPTÜRK YAPIM: NTC MEDYA YAPIMCI: MEHMET YİĞİT ALP YÖNETMEN:VELİ ÇELİK

OYUNCULAR: ŞENAY GÜRLER, NESRİN CAVADZADE, YILDIZ ÇAĞRI ATİKSOY, SEMRA DİNÇER, İLHAN ŞEŞEN, SİNAN TUZCU, ALPAY ATALAN, KEMAL UÇAR, DENİZ KARAOĞLU, SELİM ERDOĞAN, YOSİ MİZRAHİ, ÜMİT OLCAY, YELİZ ARMAN, BARTUNÇ AKBABA, EBRAR DAMLA DEMİRSAL, CEREN DEMİREL, SERKAN TINMAZ,  VEYSEL SADAK, ÖZLEM KAYA, NECMİYE DEMİR, EMRAH AKŞIK




GÖRÜŞ GÜNÜ KADINLARI

Genel Hikaye

Hayatları, sosyal konumları, dünyaları birbirinden tamamen farklı dört kadının tek ortak noktaları cezaevinde ki sevdikleridir. Bu dört kadın sevdikleri adamları görebilmek için gittikleri “görüş günlerinde” tanışacak ve hayatları hiç ummadıkları bir şekilde birbiriyle karışacaktır. Öyle ki; artık onlar yaşamak için birbirlerine tutunmak; cezaevinde ki eşlerinden uzak ayakta kalabilmek için birbirlerine yaslanmak zorundadır. Her birinin kendilerine ait sırları, eşlerine dair bilmedikleri vardır. Onlar artık “Görüş Günü Kadınları”dır.

Karakterler

GÜLAY- Yıldız Çağrı Atiksoy                                                          

Ailesini hiç tanımamıştır. Bir gece bilinci kapalı bir şekilde hastane kapısına bırakılan annesi doğumda ölünce ve üzerinden hiç bir kimlik çıkmayınca yetimhane ile tanışmıştır. Sertaç’la yani kocasıyla tanışıklığı da yetimhane yıllarındandır. Onun gibi yetim olan Sertaç; zamanla Gülay’ın her şeyi, bütün hayatı ve hayatta tanıdığı tek kişi olmuştur. Daha doğrusu Gülay öyle sanmaktadır. Tam mutlu bir hayat kurduklarına, hiç sahip olmadıkları bir aileye sahip olduklarını düşünmeye başladığında ve bebeklerinin doğumuna çok az bir süre kalmışken Gülay; gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalacaktır.

 

SERTAÇ- Deniz Karaoğlu                                                                                       

Yedi sekiz yaşlarında tanıştığı Gülay’ı ilk gördüğü an sevmiştir Sertaç. Çok sevmiştir. Bir daha hiç ayrılmamışlar, yetimhanelerin soğuk odalarında birbirlerine sarılmışlardır. Sertaç hep, bu kadar çok sevdiği kadına hayatında eksikliğini en çok hissettiği şeyi, bir aile sıcaklığını vermeye çalışmıştır. Hiç sahip olmadıkları “bir aile” için yapamayacağı hiç bir şey yoktur Sertaç’ın.  Gülay’a yalan söylemek zorunda kalsa bile, bütün hayatlarını bir yalan üstüne kursa bile!


 

SÜREYYA- Şenay Gürler                                                                                         

Genç yaşta polis komiseri babasına Kudret’le evleneceğini söylediğinde evde büyük kavgalar çıkmıştır. Babası yeni yeni suç dünyasında yeni yeni yükselmeye  başlayan Kudret’le yapacağı evliliğe çok sert bir şekilde karşı çıkmış ve bu tartışmanın sonu Süreyya ve babasının tamamen kopmasına kadar uzamıştır. Evliliklerinden sonra hızlı bir yükseliş başlar Süreyya ve Kudret için. Süreyya’nın önünde ki bütün kapılar açılır, sahip olmak istediği her şey ona altın tepsilerde sunulur ama aslında o altın kafeste bir bülbüldür. 20 yıldır Kudret’e ne iş yaptığını, bu zenginliğin nereden geldiğini bir defa sormaz. Sormasına izin verilmez. 20 yıldır Kudret’in kurduğu bu zengin dünyanın başlarına çökmeye başlamasıyla Süreyya; iki çocuğuyla birlikte hayatla yüzleşmek zorunda kalacaktır.

 

KUDRET- İlhan Şeşen                                                                                              

Tutkuyla bağlı olduğu karısı Süreyya ve çocuklarıyla iyi bir aile babası olsa da, onlara sunduğu zenginliğin arkasında çok karanlık ilişkileri ve işleri vardır. Yaşamak zorunda olduğu bu karanlık dünya yüzünden Kudret her şeyin kontrolü altında olmasını ister. İşleriyle ilgili Süreyya’ya hiç bir şey söylemez. Asla işlere bulaştırmak istemez.

LALE    - Nesrin Cavadzade                                                                                              

O da kocası gibi Hatay’lıdır ve genç yaşlarda birbirlerini çok sevmişlerdir. Ekonomik durumu iyi sayılabilecek, çifçilikle uğraşan ailesine Ömer’i sevdiğini hiç söyleyemez. Farklı mezheplerden olan Ömer ve Lale’nin evliliğine her iki ailenin de karşı çıkacağını, evlenmelerine asla izin vermeyeceklerini her ikisi de çok iyi bilmektedir. Lale’nin karnında yeni bir can büyüdüğünü fark ettiklerinde, her şeyi bırakıp kaçmaktan başka çareleri kalmamıştır. Bir gün hep hayalini kurdukları Ege’ye yerleşebilmek umuduyla oğullarına da Ege ismini verirler. Ama hayatın Lale için başka planları vardır. Kocasının yokluğunda ayakta kalabilmek ve oğlunu büyütebilmek için hiç hayal etmediği, bilmediği bir dünyaya girmek, orada ayakta kalmak zorunda kalacaktır.

 

ÖMER- Alpay Atalan                                                                                              

Torna ustası Ömer her şeyi arkalarında bırakıp bir gece vakti Hatay’dan kaçtıklarında, Lale’ye ve Lale’nin karnında büyüyen bebeklerine güzel bir hayat sunabilmek için her şeyi yapmayı zaten göze almıştır. Adana’ya yerleştiklerinde ise tanıştığı bir kaç kişinin ona sunduğu karanlık dünya Ömer için iyi bir alternatiftir. Tornacılık yaparak kazanmayacağı kadar parayı kısa sürede kazanabilecek, hep hayallerini kurdukları Ege’de ki balıkçı köyüne kısa sürede yerleşebileceklerdir. Ama işler planladığı gibi gitmez. Ömer yaptığı hatayla cezaevinde yüzleşmek, karısı ve oğlunu dışarıda, tek başlarına bıraktığı için çektiği vicdan azabıyla başa çıkmak zorundadır.

 

 

ZEHRA- Semra Dinçer                                                                                

Emekli Kız Meslek Lisesi öğretmeni Zehra Hanım, kocası onları hiç bir şey demeden terk edip gittiğinden beri her şeyini oğluna adamıştır. Onu hep hayal ettiği erkek gibi, onu hiç bırakıp gitmeyecek bir erkek gibi yetiştirmeye çalışmıştır. Fakat yıllar geçtikçe oğlu Murat hiç de onun hayal ettiği gibi biri olmaz. Murat onun hayal ettiği karakterden uzaklaştıkça Zehra panikler ve günü birinde oğlunun elinde bir silah görünce, polise kendi oğlunu ihbar etmekte tereddüt etmez. Bir kaç ay ceza alacağını, hatta onun da para cezasına çevrileceğini düşünmektedir. Ama Murat’ın üzerinde yakalanan silahın daha öne bir cinayete karıştığının ortaya çıkmasıyla bütün suç Murat’a kalır. Zehra kendi eliyle yıllar sürecek bir mahkumiyete yollamıştır oğlunu!

 

MURAT- Kemal Uçar                                                                                  

Annesini hiç bir zaman affetmeyeceğini düşünür Murat. Hiç suçu yokken, annesi yüzünden yıllarca cezaevinde kalmak zorundadır. Yaşadığı, yaşayacağı her kötü şeyin sorumlusunun annesi olduğunu düşünür. Görüş günlerinde, görüşe çıkmaz... Annesinin yüzünü görmek, sesini duymak istememektedir. Annesinden gelen her habere, her mesaja kayıtsızdır. Ta ki, cezaevinde ona yardım edebilecek tek kişinin annesi olduğunu anlayana kadar. Bir anne her zaman annedir e oğlu için her şeyi yapabilir. Üstelik Murat’a göre annesi ona bir hayat borçludur ve o borcu ödemesinin zamanı gelmiştir.

Editör: TE Bilisim