220 pazar ve bölgedeki her mobil ekran ve cihazlara uluslararası golf tutkunlarının katılımı için yeni bir PGA TOUR markalı OTT video yayını geliştirilecek.

OYUNCULAR Şampiyonası, FedExCup Playoff’ları ve Başkanlar Kupası dahil olmak üzere yılda 40'tan fazla PGA TOUR etkinliğine ve yılda yaklaşık 150 turnuvaya kadar 2000 saatlik özel golf içeriğini içerecek.

Discovery ve PGA TOUR bugün, golf sporuna yeni uluslararası çok platformlu bir ortam yaratmak ve sporun en heyecanlı anlarını, oyuncularını ve şampiyonluklarını dünyanın her yerinde ve her cihazda tutkulu hayranlarına ulaştırmak için öncü bir stratejik iş ortaklığı kurma planlarını duyurdu. Anlaşma, dünya çapında golf sporuna dünya çapında fayda sağlamanın yanı sıra golfün hayran kitlesini arttıracak ve bu sporun dünyadaki konumunu genişletecek.

Eşi benzeri görülmemiş 12 yıllık iş birliği, 2019 yılında başlayıp 2030 yılına kadar devam edecek ve PGA TOUR’un tüm medya ürünlerinin* Amerika Birleşik Devletleri dışında dünya çapındaki tüm televizyon ve çok platformlu yayın haklarını kapsayarak yılda yaklaşık 2000 saatlik özel golf içeriğini kapsayacak. Bu içeriğe PGA TOUR çatısı altında düzenlenen altı turnuvanın yanı sıra OYUNCULAR Şampiyonası, FedExCup Playoff’ları ve Başkanlar Kupası da dahil olmak üzere yılda yaklaşık 150 turnuva dahil olacak.

Anlaşma 220 pazar ve bölgede lineer yayın haklarına ek olarak, özel olarak üretilmiş PGA TOUR markalı, OTT video akışı hizmetinin oluşturulmasını içerecek ve Discovery’nin doğrudan tüketiciye yönelik ürün ve platform uzmanlığı olan Eurosport Player’a ev sahipliği yapacak. Discovery, PGA TOUR'un uluslararası medya haklarının lisanslanması ve Amerika Birleşik Devletleri dışında piyasaya sürülecek küresel bir OTT platformu kurulması da dahil olmak üzere, anlaşma süresince 2 Milyar Dolar'dan fazla yatırım yapmayı hedefliyor.

Dünya çapında yayın ağına ve yılların tecrübesine sahip olan Discovery, PGA TOUR'u ücretli ve ücretsiz yayın yapan kanalları ile dijital ve kısa formatlı platformlar portföyünde yayınlayacak ve PGA TOUR ile birlikte tüm medya platformları için canlı yayın ve arşiv haklarına tam erişimi yakalamak için çalışacak.

Discovery CEO’su ve Başkanı David Zaslav “Bugün dünyanın her yerindeki golf tutkunları için harika bir gün, çünkü Discovery, PGA TOUR ile daha önce hiç yapılmayan bir şey gerçekleştirmek için bir ortaklık kurdu. PGA TOUR ve Discovery arasındaki uzun vadeli ortaklık, yıl boyunca 2000'den fazla canlı yayın ve bu prestijli sporun en büyük anları, hikayeleri ve sporcularının katılımı ile küresel anlamda ‘Golfün Ev Sahibi’ anlayışını oluşturacak. PyeongChang'daki ilk Olimpiyat Oyunları'nın başarılı yayınının ardından Discovery, güçlü küresel dağıtım ve tanıtım altyapısı, pazar içi ilişkileri, küresel spor uzmanlığı sayesinde doğrudan tüketici platformları ve markalarıyla PGA TOUR’a katkıda bulunarak, Amerika dışındaki pazarlarda değerli ve uzun vadeli ‘Golfün Evi’ olma sorumluluğunu taşıyacaktır.” dedi.

PGA TOU Komisyon Üyesi Jay Monahan; “Bu, Amerika dışındaki medya işbirliklerimizi hızlandırmak ve genişletmek için, uluslararası yayın ortaklarımıza daha iyi hizmet vermek ve izleyici tecrübesini daha deneyimli bir stratejik küresel ortaklıkla desteklemek için PGA TOUR adına atılmış heyecan verici bir adımdır. Bu ortaklık, son yıllarda Londra, Tokyo ve Pekin'deki PGA TOUR ofislerinin açılışını tamamlamakta ve uzun vadede golf oyununu büyütme hedeflerimizi desteklemektedir. Ayrıca, dünya çapında yeni ve farklı kitlelerle etkileşim kurmak için muazzam bir fırsat sunmasıyla sponsorlarımıza daha fazla değer katacaktır.” dedi.