Manga’dan esinlenilen yeni Eurosport Tokyo 2020 logosubüyük etkinliğe500 gün kala açıklandı

Perrette: Olimpiyatların her dakikasını, her sporcusunu ve her oyununu ekranlara getirerek sporseverlere rakipsiz bir deneyim sunacağız

Eurosport,2018 Pyeongchang Kış Olimpiyatları rekorunu kırmaya hazır


Tokyo Olimpiyat Stadyumu’nda Olimpiyat ateşinin yanmasına 500 gün kala, Olimpiyatların Avrupa'daki ev sahibi Eurosport bugün, gelecek yıl düzenlenecek 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın yeni ekran kimliğini açıkladı.

Tokyo 2020'de gösterilecek tüm sporları içinde barındırarak ortak bir hikaye oluşturma ihtiyacı ile iç içe geçmiş ve çok yönlü bir tasarım arayışına giren Eurosport, hem yetişkinlere hem de çocuklara yönelik benzersiz Japon çizgi romanıManga'dan ilham alarak yeni logosunu oluşturdu.

Yeni logo; Eurosport logosu, Olimpiyat halkaları ve Manga'danesinlenilen Tokyo 2020 yazı karakterini birleştirerek batı ve doğu kültürleri arasında köprü oluşturuyorve Manga'yı yeni bir döneme sokuyor.

Discovery International CEO’su ve Başkanı JB Perrette “Olimpiyat Oyunları yolculuğumuz2018 PyeongChangile başladı.Dünyanın en iyi gösterisini yayınlayarak Avrupa çapındaki sporseverlerin tutkusunu ateşlemek bizim için büyük bir ayrıcalıktı.Rekor izleyici elde edilmesinde etkili olan bu Oyunları tamamen dijital hale getirmek için tüm platformlarda yenilikçi teknikler ve yeni etkileşim yöntemleri kullandık.

“Tokyo'dahedefimizi daha da büyüttük. Tüm dağıtım ortaklarımızla daha önce hiç görülmemiş bir ölçekte oyun deneyimi sunmayı taahhüt ediyoruz; sporseverlerin her dakika, her sporcuyu ve her oyunu görebileceği tek yayın kuruluşu olmak için Eurosport Player da dahil olmak üzere önde gelen tüm dijital hizmetlerimizden yararlanarak daha büyük ve daha cesur olacağız” dedi.


Haziran 2015’te, Uluslararası Olimpiyat Komitesi, 2018-2024 yılları arasında Olimpiyat Oyunları’nın 50 ülke ve bölge için multimedya yayın haklarını Discovery Inc.'e ve Eurosport'a vereceğini açıkladı. Geçtiğimiz Şubat ayında, Avrupa’daki Olimpiyatlar’ın ev sahibi olan Eurosport, Kış Olimpiyatları’nı Avrupa nüfusunun %63’ünün izlediğini rapor ederek rekor sayıda izleyiciye ulaştığını açıkladı.**

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları Açılış Töreni 24 Temmuz, Cuma günü gerçekleşecek ve Oyunlar 9 Ağustos, Cuma gününe kadar devam edecek.

*Fransa 2018-2020 hariç. Rusya hariç. Eurosport, 2018 ve 2020 yılları için İngiltere'de Resmi Yayıncılık Yapıyor

** Discovery’nin ilk on pazarının temsilen

Editör: TE Bilisim