Sekiz ilave ülkenin de Eurosport'ta Wimbledon’ı yayınlayacak olması ile bu yıl, Avrupa genelinde çok daha fazla taraftar, şampiyona oyunlarını dünya standartlarında izleyebilecek. Böylece 2017 yılında en az 33 bölgeden izleyici, tüm Grand Slam’leri izleyebilme imkanına sahip olacak.

 

Grand Slam tenis turnuvalarının ev sahibi Eurosport, önümüzdeki üç yıl (2017-2019) boyunca Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan, Türkiye ve Özbekistan'da Wimbledon'ı yayınlayacak. Bu sayede Eurosport, tenis tutkunlarına, dünyanın en önemli çim kort turnuvasında yıldızı parlayan Denis Istomin gibi yerel kahramanları izleme fırsatı da sunacak.

 

Sporseverlerin bir numaralı adresi Eurosport, Wimbledon Tenis Turnuvası’nı Bulgaristan, Finlandiya, Macaristan, İzlanda, Norveç, Romanya ve İsveç’te naklen sunarken İngiltere’de ise yalnızca günün önemli görüntüleri ile final maçlarını yayınlayacak.

Hutton: “2017’de genişleyen tenis yayınımızdan dolayı aldığımız pozitif cevaplardan dolayı heyecanlıyız”

 

Eurosport CEO'su Peter Hutton, “Her Grand Slam'ı en az 33 ülkeye ulaştırabilmek, milyonlarca spor severe birinci sınıf içerik sunma gayretimizin bir göstergesidir. Turnuvayı, sekiz ülkede daha yayınlayacak olmak, Avrupa’da Grand Slam tenis turnuvalarının ev sahibi olarak konumumuzu sağlamlaştıracak” dedi.

 

Hutton, “2017 yılında, gerek canlı yayınlarımız, gerekse Mats Wilander ve Barbara Schett'in sunuculuğunda yayınlanan günlük programlarımız olsun rakipsiz tenis yayınımız ile ilgili aldığımız pozitif yorumlar bizi çok heyecanlandırdı. Patrick Mouratoglu ve her zaman eğlendiren Tenis Komiseri serisi ile karşımıza çıkan karşı konulmaz John McEnroe gibi tenis uzmanlarından iç görüşler sunma fırsatımız oldu. Baştan sona 360 derece yayın sunuyoruz. Boris Becker ve Henri Leconte ile yerel dillerde programlar ekledik ve izleyici sayımız da bu yatırımımıza cevap verdi.”

 

“Biz her zaman izleyicimizi ilk sıraya koyuyoruz, bu nedenle de daha fazla kişiye oyunun ikonlaşmış figürlerini içeren tenisin en iyi karşılaşmalarını sunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Şu anda tenis dünyası çok rekabetçi bir dönemden geçiyor, Roger Federer, Venus Williams ve Rafa Nadal, Grand Slam finallerine geri dönüşleri ile izleyicileri şaşırtırken Grigor Dimitrov, CoCo Vandeweghe ve Milos Raonic gibi bugünün ve yarının yıldızları onları hemen peşlerinden takip ediyor.”

 

Eurosport Avustralya Açık’ın destansı finalinde Roger Federer ve Rafael Nadal karşılaşmasının Eurosport ve Discovery’e ait ulusal kanallar aracılığı ile 20.7 milyon izleyiciye ulaştığını geçtiğimiz hafta açıklamıştı. Böylece bu maç Eurosport tarihinin en fazla reyting getiren tenis maçı ve yayıncının en fazla seyredilen ikinci spor müsabakası oldu.

 

Eurosport; Azerbaycan, Belçika, Bulgaristan, Finlandiya, Gürcistan, Macaristan, İzlanda, Kazakistan, Kırgızistan, Norveç, Romanya, Rusya, İsveç, Tacikistan ve Ukrayna’da Wimbledon Şampiyonası’nın özel yayın haklarına; Arnavutluk, Ermenistan, Bosna Hersek, Hırvatistan, Estonya, Kosova, Letonya, Litvanya, Moldova, Karadağ, Hollanda, Sırbistan, Slovenya ve Birleşik Krallık’ta ise sadece günlük özel anlar ve final maçlarının yayın haklarına sahiptir.


Andy Murray, Wimbledon Şampiyonası 2016 erkekler finalinde Milos Raonic ile karşı karşıya. (Fotoğraf: Getty Images)

Editör: TE Bilisim