DISCOVERY CHANNEL’DAN ÇOK ÖZEL BİR BELGESEL

22 Aralık Pazar günü saat 21:30’da
yayınlanacak bir saatlik belgeselde Haiyan Tayfunu’nun arkasındaki tüm bilimsel gerçekler ortaya çıkıyor.

 

Discovery Channel Türkiye, geçtiğimiz günlerde Filipinler’i vuran ve tüm dünyanın ilgisini çeken dünyanın en yıkıcı tayfunu hakkında özel olarak hazırlanan bir saatlik belgesel yayınlamaya hazırlanıyor. DÜNYANIN EN BÜYÜK TAYFUNU: MEGASTORM adlı belgesel, insanları yok eden fırtınanın arkasındaki bilimi ve gelecekte Tabiat Ana’nın bizlere neler sunabileceğini gözler önüne seriyor. 

 

Olay esnasında çekim yapan haber ekiplerinin daha önce hiç bir yerde gösterilmemiş görüntülerine ek olarak  olayın gelişimi ve sürecini birebir takip eden ünlü bilim adamlarının  ve fırtına avcılarının da yorumlarını içeren DÜNYANIN EN BÜYÜK TAYFUNU: MEGASTORM, 22 Aralık Pazar günü saat 21:30’da Discovery Channel ekranlarında yayınlanacak.

 

Discovery Networks CEEMEA Bölgesi Gelişen Pazarlar Kanal Direktörü Lee Hobbs: “DÜNYANIN EN BÜYÜK TAYFUNU: MEGASTORM ileBu tayfun neden oldu? Daha kötüsü olabilir mi? Bu gibi afetler önceden tahmin edilebilir mi?  Gelecekte meydana gelecek afetlere hazır mıyız? gibi kilit sorular sorarak tarihin en kötü tayfunu Haiyan’a analitik bir bakış açışıyla bakacağız. Bu belgesel daha önce birçok fırtınaya tanıklık etmiş fırtına avcıları ve seçkin bilim uzmanları tarafından elde edilen gerçek verilerle, tayfunun etkilediği insan hikayelerine bakarak konuyu hayata taşıyacak. Klasik Discovery programlarının damgasını taşıyan bu belgesel seyircilerimizin merakını giderecek.” dedi.

 

DÜNYANIN EN BÜYÜK TAYFUNU: MEGASTORM, tayfunu saat saat takip ederek, bu fırtınanın ölümcül gücünün arkasında yatan bilimsel gerçeklerin ve tayfunun oluşmasına sebebiyet veren olaylar silsilesinin hikayesini anlatıyor. Discovery Channel bu özel belgeselde klimatoloji, meteoroloji ve okyanus bilimcilerle gerçekleştirilen benzersiz röportajlarla birlikte en son teknoloji kullanılarak oluşturulan 3D grafikler, uydu görüntüleri ve canlandırmalarla fırtınanın davranış biçimini ortaya çıkaracak.

 

DÜNYANIN EN BÜYÜK TAYFUNU: MEGASTORM, fırtına biliminin derinine inerek, iklim değişikliğinin ve yükselen deniz sıcaklıklarının kaçınılmaz etkisine bağlı olarak gelecekte bizleri nelerin beklediğini öngörerek, bunlara hazır olup olmadığımızı ve kendimizi nasıl koruyabileceğimizi ele alacak.

Bu belgesel, dünyada meydana gelmiş diğer fırtınalarla Haiyan Tayfunu’nu karşılaştırarak, birçok ülkede yaşamı ve sivil hayatı tehlikeye sokan tehditleri gözler önüne serecek; gelecekte meydana gelebilecek fırtınaları son teknolojiler kullanılarak tespit etmeyi ve ülkelerin doğal afetlere karşın nasıl bir planlama yapabileceğini ekranlara getirecek. 

 

DÜNYANIN EN BÜYÜK TAYFUNU: MEGASTORM Elizabeth McIntyre tarafından Discovery Networks International için çekilmiştir. 

Editör: TE Bilisim