Doruk esaretten kurtuluyor… Doruk ne yapacak? Kaya kasabaya patlayıcı yerleştiriyor… Tozkoparanlar patlayıcıyı bulabilecek mi? Nevzat kasabaya geri dönüyor… Nevzat’ın planı ne?

TRT 1 ekranlarında yayınlanan, çocuklar ve onlarla birlikte ailelerin de severek izlediği Tozkoparan, elli dördüncü bölümüyle ekranlara geliyor.

Tozkoparan’ın 12 Nisan Pazar günü yayınlanacak olan yeni bölümünde neler olacak:

Doruk, Saatli Ev’de baygın düşmüş ve Tozkoparanlar tarafından esir alınmıştır. Salih Usta, çocukları Saatli Ev’den gönderirken, Sinan’a ertesi gün her şeyi anlatacağına dair söz verir.

Nevzat, ailesine haber vermeden Temrenli’ye döner ve Kara Meclis’in yeni kararlarını Kaya’ya bildirir. Mavi Ay ve Karayel üyeleri, eskiden iyi arkadaş olduklarını hatırlarlar ve sonunda birbirleriyle kavga etmekten vazgeçerler. Salih Usta, söz verdiği gibi Tozkoparanlar ve Kuzgunlar’ın gerçek hikâyesini anlatır. Tozkoparanların iyi Kuzgunların ise kötü olduğunu anlayan Sinan, Mete’den özür diler. Mete tüm içtenliğiyle bu özrü kabul eder ve Sinan’la kucaklaşır. Bu esnada Nevzat, Doruk’un esir tutulduğu yeri tespit eder ve Doruk’u kurtarır. Kaya ise Tozkoparanların taşla makineyi birleştirmesine engel olabilmek için kasabaya patlayıcı yerleştirir. Eğer Tozkoparanlar, taşı ve makineyi kendisine getirmezlerse, patlayıcıyı harekete geçirecektir. Bu durumdan haberdar olan Özge, kasabaya zarar verirse artık onun kızı olmayacağını Kaya’ya söyler. Tozkoparanlar, patlayıcının nerede olduğunu bulmaya çalışırken; Mete, her zamanki yerinde durmayan bir şeyi fark eder.

Temrenli’ye dönen Nevzat’ın planı ne? Kaya, kızı Özge’yi dinleyip kasabaya zarar vermekten vazgeçecek mi? Tozkoparanlar taşı ve makineyi Kaya’ya teslim edecek mi? Esaretten kurtulan Doruk, neler yapacak? Mete’nin fark ettiği şey ne? Tozkoparanlar patlayıcıyı bulup imha edebilecekler mi?

Tüm bu soruların cevabı ve daha fazlası 12 Nisan Pazar günü saat 17.00’da TRT 1’de…

Editör: TE Bilisim