Uluslararası medya kuruluşu SPI International bünyesinde HD kalitesiyle izleme deneyimi sunan belgesel kanalı DocuBoxHD, ilginç yapımlarıyla muhteşem keşiflerin kapısını açıyor.DocuBox HD Ağustosayını da muhteşem keşifler ve kaliteli yapımlarla renklendirecek. DocuBox HD ekranlarında bizleri dünyamızın farklı noktalarına götüren gezilerin rotaları yüksek dağlardan derin okyanuslara, Mısır piramitlerinden Hint tapınaklarına uzanıyor.

Szigetköz - Tuna Nehri'nin İç Deltası (Szigetkoz - TheInland Delta of theRiverDanube)

3 Ağustos Pazartesi, Saat 18:00      

Pazartesi akşamüstü DocuBox HD ekranlarına gelecek belgesel, kültürümüzde kahramanlık şiirlerine, öykülerine, türkü ve marşlara konu olmuş Tuna nehrinin dünyada ve zamanda akışını takip ediyor. Alpler ve Karpatlar'dan akan Tuna Nehri, tarih boyunca indiği ovalarda,Avrupa'da benzersiz bir faunanın geliştiği geniş kollara ayrıldı; benzeri olmayan bir toprak deltası yarattı. Oysa günümüzde, Tuna Nehri geçmişte olduğu kadar özgür bir şekilde yönünü belirleyemiyor...

Khufu'nun Gizemi (KhufuRevealed) – 4 Ağustos Salı, Saat 21:00

Salı gecesi bizleri DocuBox HD ekranlarında bekleyen belgesel, tüm Firavun yapıları arasında en uzun, en büyük ve en gizemlisi olan Büyük KhufuPiramit’ini konu alıyor. 45 yüzyıl sonra bile devam eden, piramidin aslında nasıl inşa edildiği gizemine, Fransız mimar Jean-Pierre Houdin eşliğinde yanıt bulmaya çalışıyoruz. Houdin piramidi sanki baştan inşa edilecekmiş gibi incelerken son teknolojilerin yardımıyla şimdilerde devrim niteliğinde olabilecek bir çözüm de sunuyor. Peki modern teknoloji, Houdin’inpiramidin gizemini çözmesini sağlayabilecek mi?

Mavi Dünya - Kambur Sırtlılar: Tonga'dan Antartika'ya (Blue Realm - Humpbacks: From Tonga toAntarctica) - 6 Ağustos Perşembe, Saat 21:00

Perşembe gecesi DocuBox HD ekranında, dünyanın en güçlü sesine sahip canlılarla randevumuz var. Dünyadaki tüm hayvanlardan daha güçlü bir sese sahip olan, gizemli av şarkıları ve dudak uçuklatan akrobatik hareketleriyle bilinen kambur balinalar, 1960’larda geçici av yasağı çıkması öncesinde soylarının tükenme tehlikesiyle karşı karşıya idi. Bunun nedeni ise, aşırı avlanmaydı. Bugün bu muhteşem hayvanların sayılarının tekrar artışa geçmesiyle, balina avcılığıyla ilgilenen ülkeler tekrar onları avlamanın yollarını keşfetmeye başlamış durumda. Özellikle Japonya, Antarktika’da minke, çatal kuyruklu balina ve şimdi de kambur balinaları avlamanın peşinde.

Kutsal Kültür (SacredCulture) – 7 Ağustos Cuma, Saat 17:00

Cuma akşamı DocuBox ekranlarında kültürel ve ruhani bir yolculuğa çıkıyoruz ve Hindistan’ı, sezonun en iyi zamanında geziyoruz. Harika yürüyüşler, efsanevi ritüeller, krematoryumlar, tapınaklar, türbeler ve en şaşırtıcısı; İnsanların gerçekliği ve Hindu ve Müslüman kültürü bizi bekliyor.

DocuBox HD yayınlarına, seçkin TV platformları TV+ Kanal 97, KabloTV Kanal 122, D-Smart Kanal 58 ve Vodafone TV üzerinden ulaşılabiliyor. DocuBox HD içeriklerine ayrıca, FilmBox Live websitesi ve uygulaması kullanılarak bilgisayar, tablet ve mobil telefon ekranlarından da ulaşılabiliyor. 

Editör: TE Bilisim