İSTANBUL – Yeni yatırım ve yenilikler kapsamında hızlı büyüme hedefine paralel olarak Discovery, Türkiye’deki üst düzey pozisyonları yeniden yapılandırıldığını duyurarak, yeni Ülke Müdürü’nün Andrei Grigorescu ve ulusal yayın portföylerinin yeni Genel Yayın Yönetmeni’nin Ayşen Şenon olduğunu duyurdu. İstanbul merkezli yönetimde, Grigorescu ve Şenon 

Son 20 yıldır Türkiye’ye yaptığı yatırımlar ile adından söz ettiren Discovery’nin, 2012 yılında İstanbul’da yerel ofisin açılışı da dahil olmak üzere (şu an 30’dan fazla yerel çalışan ve her geçen gün artan kadrosuyla), iki ulusal kanal TLC ve DMAX’in yayına girmesiyle birlikte kanal portföyünün hızla genişlemesinin ardından bu atamalarla birlikte şirketin Türkiye’deki etkileyici büyüme süreci devam ediyor.

Discovery’nin Türkiye'deki tüm ticari faaliyetlerine yön verecek olan Grigorescu’nun görevi, şirketin Türkiye'deki ücretli, ücretsiz ve dijital kanal portföylerinin stratejik olarak daha fazla geliştirilmesine odaklanmak olacak.


Grigorescu 2010 yılında Discovery’e katılmasıyla birlikte, Discovery’nin Güneydoğu Avrupa’daki reklam satış operasyonlarını denetlemenin yanı sıra, Discovery Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Reklam Satış ve Ticari Direktörlüğü (2014-2016) ve Discovery CEEMCA Reklam Satış ve Marka Pazarlama Ortaklıkları Başkanlığı (2016-2018) gibi birçok görevde yer aldı.  Discovery'ye katılmadan önce, başta News Corp.'un yan kuruluşu olan News Outdoor olmak üzere birçok medya kuruluşunda çalışan Grigorescu, EMEA Ticari Başkan Yardımcılığı ve İngiltere Ticari Başkanlığı görevine getirilen Lydia Fairfax'in yerini devralarak Discovery ekibinin bir parçası olarak kariyerine devam edecek.

Yeni görevinde Grigorescu’ya destek verecek olan Ayşen Şenon, Discovery’nin Türkiye'de yayın yapan ücretsiz kanalları TLC ve DMAX'in stratejik ve operasyonel yönetiminden sorumlu olacak ve kanalların artan popülaritesini Türk izleyicisi nezdinde devam ettirecek. Daha önce Lifetime ve Nickelodeon Türkiye kanallarının Genel Yayın Yönetmenliği ile MTV Türkiye’nin İletişim Direktörlüğü görevini üstlenen Şenon, yirmi yılı aşkın bir süredir yapım ve pazarlama alanındaki medya deneyimini Discovery’e taşıyacak.

Atamalar üzerine görüşlerini bildiren Discovery CEEMCA Bölge Müdürü Victoria Davies: “Andrei ve Ayşen'in Discovery Türkiye ekibine katılmasından dolayı mutluluk duyuyoruz. Andrei'nin kapsamlı uluslararası deneyimi ve stratejik fikirlerinin mevcut ürün grubumuzu büyüterek güçlü bir konuma getireceğinden ve aynı zamanda yeni fırsatlar belirleyeceğinden eminim. Aynı şekilde Ayşen’in de Türk televizyon pazarındaki engin tecrübesi, ulusal kanallarımızın stratejisini güçlendirmemizde bize değer katarak hem TLC hem de DMAX kanallarımızın rekabetçi ve yerel kalmasını sağlayacak” dedi. 

Victoria sözlerine şöyle devam ederek “Başta Türkiye’deki projelerimizde 18 ay boyunca inanılmaz derecede başarılı işler çıkarmakla birlikte en son DMAX lansmanına liderlik ederek, markalarımızı Türk seyircilerimiz tarafından sevilen ve iş ortaklarımız tarafından değerli kılan Lydia Fairfax'a teşekkür etmek isterim” dedi.

Discovery izleyicilere sunduğu farklı kanal portföyü ile Türkiye’de yüksek farkındalık ve popülariteye sahip. TLC, yayın hayatına başladığı 2015 yılından bu yana ortalama %1,34’lük izlenme payı ile kadınlar için yaşam tarzı eğlencenin televizyondaki yeni adresi haline geldi. TLC bugün, ortalama izlenme süresine bakıldığında ilk 10 kanal arasında yer alıyor. Bu yılın başlarında ulusal yayın pazarına giriş yapan DMAX ise bugün sahip olduğu %1,5’lik etkileyici izlenme payı ile Türkiye’nin en hızlı büyüyen ulusal yayın kanalı oldu.