Avrupa’da 50 ülkede Olimpiyat Oyunları’nın TV ve multimedya yayın haklarına sahip olan tek yayıncı; oyunları, daha çok ekranda, daha çok seyirciye ulaştırmayı garanti ediyor. Eurosport Player, yeni mobil anlaşmalar, rekor sayıda talep ve büyüme odaklı yeni uzman kadrosuyla yıla güçlü bir başlangıç yaptı.

Jean-Briac Perrette Mobile World Congress’de (Dünya Mobil Kongresi) açılış konuşmasını yapacak ve onu Ralph Rivera’nın ‘Küreselleşen Dünya Sporu’nda Hak Sahipliği’ paneline katılımı takip edecek.

 

BARCELONA – Dünya Mobil Kongresi’nde Discovery Communications, mobil operatörlere özel Olimpiyat Oyunları “Resmi Mobil Yayıncı” olabilme fırsatı sağlayan yeni ortaklık anlayışını açıkladı. Böylece mobil operatörler oyunların her anını müşterilerine ulaştırabilme fırsatına sahip olacaklar.

Avrupa’da 50 ülke ve bölgede 2018 – 2024 yılları arasında Olimpiyat Oyunları’nın televizyon ve multimedya yayın haklarının tek sahibi olan Discovery Communications ve Eurosport, kendi ulusal yayın, şifreli kanalları, dijital ve tüketiciye direk ulaştırma hizmetlerini değerlendirmenin yanı sıra Avrupa’daki büyük dağıtım şirketleri ile yaptığı ortaklıklar ile Olimpiyat Oyunları’nı daha fazla ekranda daha fazla izleyiciye ulaştırma imkanı sağlıyor.

“Resmi Mobil Yayıncı” unvanı mobil hizmet sağlayıcılarına özel bir fırsat olan Olimpiyat Halkaları ile ortak marka kullanımı hakkının yanı sıra müşterilerine aksiyonun her anını her yerde sunma imkanı veriyor. Bu hizmet, operatör logolu 7/24 Olimpiyatların en iyi anlarını ve günün öne çıkan anlarını eş zamanlı olarak yayınlamanın yanı sıra özel isteğe bağlı içerik de sunarak bu içeriği sporseverleri harekete geçirecek, sosyal medya da konuşulacak şekilde güçlendirerek etkileşim yaratmak amacı ile uygulanacak. Bütün bu hizmetler Olimpiyat Oyunları öncesi, sırası ve sonrasında mevcut olacak.

Discovery Networks International Başkanı ve CEO’su Jean-Briac Perrette: “30 yıldan fazla süredir Discovery, her platformda herkes için en iyi video içeriği sunmak amacı ile en iyi ortaklarla çalıştı. Kendi direkt spor yayın hizmetimiz olan Eurosport Player’ın büyümesinde de şahit olduğumuz üzere, mobil ortamda sporun gücü bir başka. Olimpiyat Oyunları’nı, mobilde ilk defa deneyimleyecek izleyicilerle daha ulaşılabilir ve daha etkileşimli yapabilmek amacı ile mobil operatörlerle yeni ortaklıklar kurmak için heyecanlıyız” dedi.

Eurosport Player, Ocak ayında, yeni bir aylık üyelik rekoru daha kırarak çift haneli büyümesine devam etti. Önümüzdeki aylarda Danimarka’da TDC, Romanya’da Telekom ve Norveç’te Telenor ile başlayacak mobil ortaklıklar ile mutlaka görülmesi gereken spor olaylarını her yerde ve her aygıtta sunabilen hizmet büyümesini hızlandırıyor.

Discovery ayrıca Eurosport Player ve Olimpiyat Oyunları seyirci deneyimini güçlendirmek için dünya çapında ekip ve platform yatırımlarına devam ediyor. Şirket geçtiğimiz birkaç ayda dünyanın lider internet üzerinden yayın platform olan BAMTech ile ortaklık kurarak Avrupa yayın haklarını aldığını, Ralph Rivera’yı Eurosport Dijital Genel Müdürü ve Alex Kaplan’ı Eursport Dijital Ticari Başkan Yardımcısı olarak atadığını duyurdu. Rivera, BBC’de altı yıl boyunca dijitalin başındaydı ve Londra 2012 Olimpiyat Oyunları’nı ilk defa dijital ortamda gerçek anlamda sunan BBC iPlayer’ın kurulumu ve operasyonunu yürütüyordu. Kaplan ise Discovery’ye Global Medya Dağıtımından Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcılığı görevini sürdürdüğü NBA’den transfer oldu.

Rivera: “Eursport’un daha premium daha yerel ve daha özel spor sunma stratejisini temel alan Eurosport Player, sporseverlere her ekranda tam erişim sunuyor. Ulusal futboldan uluslararası futbola, Grand Slam Tenis turnuvalarından bisiklet turlarına, tüm büyük kış spor müsabakalarından Olimpik Kış Oyunları’na, sporseverler kişisel deneyimlerini seçerek kendilerini her maçın, her kortun, her koşu pistinin ve aksiyonun her anının içinde hissedebiliyor” dedi. 
Editör: TE Bilisim