DISCOVERY COMMUNICATIONS NETWORKS INTERACTIVE’İ SATIN ALDI; ŞİRKETİN YENİ ADI DISCOVERY, INC.

 

Bu birleşme ile Gerçek Hayata Dayalı Eğlence alanında bir Dünya Lideri Doğdu

 

·Avrupa’da Lider Spor Markası ve Olimpiyat Oyunları’nın Ev Sahibi

·220 ülke ve bölgede 50 dilde 8000 saatlik orijinal programlarla spor tutkunlarına erişim

 

Discovery Communications, Scripps Networks Interactive Inc.'nın satın alımının başarı ile tamamamlandığını duyurdu. Bu anlaşma ile birlikte şirketin, resmi olarak Discovery, Inc. olarak adlandırılacağı belirtildi.

Discovery Başkanı ve CEO’su David Zaslav: “Dünya çapında aile dostu markaların en güvenilir portföyü olarak farklılaşan bir medya şirketi olarak bugün, yeni bir kritik kilometre taşına imza attık. Gerçek hayata dayalı eğlence alanında yeni küresel lider olarak Discovery, dünyanın her yerinden sadık ve tutkulu seyircilerine ilham verici, bilgilendirici ve eğlendirici içeriği tüm ekranlardan yayınlayarak reklamverenlere ve distribütörlere, hedef kitlelerine ulaşacak yeni yollar sunacak ve lider pozisyonumuzu tüm paydaşlarımız için yeni değer ve büyüme olanakları yaratacak şekilde kullanacağız” dedi.

Discovery, Inc. isim değişikliği, Discovery’nin üstün olduğu, sevilen konularda hikaye anlatmak ve hayranların kendi dünyalarına istedikleri zaman istedikleri yerde ulaşmalarını sağlamak alanlarında büyümeye odaklanacağını gösteriyor.

Türkiye’de bu alım Food Network’ün, Discovery’nin halihazırda mevcut olan popüler ve istikrarlı kanalları arasına katılması anlamına geliyor. Discovery’nin Türkiye’de ücretsiz yayın yapan TLC ve DMAX de dahil olmak üzere ücretli kanalları Discovery Channel, Investigation Discovery (ID), Animal Planet, Discovery Science, Discovery HD Showcase ve DTX kanalları bulunuyor. Önümüzdeki aylarda Türk izleyiciler TLC’de, Türkiye’de Scripps kataloğundan daha önce yayınlanmamış popüler seyahat ve gayrimenkule dair daha geniş içerik türlerini seyredebilecekler.

Satın alma işleminin, hisse başına düzeltilmiş kazançları ve ilk yıl kapanışın ardından maliyet sinerjileri de dahil serbest nakit akışını biriktirerek artırması bekleniyor. Birleşmenin, hızlı borç geri ödeme kapasitesi ve büyüme ve değer artırmak için yol açacak güçlü bir ekonomik model oluşturması bekleniyor.

Scripps Networks Interactive eski Başkanı ve CEO’su Kenneth W. Lowe, şu andan itibaren Discovery’nin yönetim kuruluna katılacak.

Scripps hissedarları hisse basşına yaklaşık 90 dolar alacaklar, her vaka birleşme anlaşmasının şartlarına uygun olarak, bunun hisse başına 65,82 doları nakit ve hisse başına 1,0584’ü hacim ağırlıklı ortalama fiyat (tercih ve eşit dağıtıma tabidir) baz alınarak hesaplanan Discovery’nin C Serisi adi hissesini içerecek. Ayrıca buna Discovery’nin daha önceden duyurduğu nakit yükleme seçeneğini uygulama kararı ile bağlantılı olarak hisse başına 2,82 dolar nakit ödeme de dahil bulunuyor.

 

Editör: TE Bilisim