Discovery yeni yıla kaçırılmaması gereken Klondike ve Altına Hücum  adlı iki yeni senaryolu dizinin gösterileceği “Altın Sezonunu” ile başlıyor

 

Discovery Channel 2014 yılını tarihinde ilk defa kurgusal drama dizileri yayınlayarak karşılıyor. Kanal, Ocak ayından itibaren Türkiye’de başlayacak Altın Sezonu için iki yeni senaryolu dizisini yayına sokuyor.

 

Senaryolu yeni içerik ile Discovery hem yeni bir hedef kitleye ulaşmayı hem de benzersiz hikaye anlatımı ile eşsiz bir format oluşturarak meraklı Discovery izleyicilerini memnun etmeyi hedefliyor.

 

Daha önce Gladyatör ve Robin Hood gibi filmlerin yönetmenliğini üstlenmiş Hollywood’un önemli yönetmenlerinden Ridley Scott’un yöneteceği, Charlotte Grey’in romanından uyarlanan senaryolu drama dizisi “Klondike”, Nisan ayında Discovery Channel ekranlarında başlıyor. Klondike’nin Zorlu yaşam koşullarında  ve hızla gelişen Dawson City’nin sokaklarında geçen dizi gerçek hayattan alınmış karakterlerin hikayesini anlatıyor.

 

Dizinin ana kahramanı Bill Haskell’ın gözünden; muazzam zenginlik ve  zorlukların dünyasında - açgözlü işadamlarının, baştan çıkarıcı hayat kadınlarının, umutsuz madencilerin ve yerli kabilelerin - donmuş toprağın altındaki altın damarları gibi birbirine girmiş hikayelerine yolculuk edeceğiz.  Sekiz bölümlük dizinin diğer kahramanları arasında Chris Cooper (The Bourne Identity); Tim Roth (Reservoir Dogs); Richard Madden (Game of Thrones); Abbie Cornish (Limitless) ve Sam Sheppard (Black Hawk Down) gibi birbirinden önemli isimler yer alıyor.  Dizi bizleri hırs, arzu, açgözlülük ve kurtuluşun inanılmaz hikayesini götürecek.


 

Galası 13 Ocak Pazartesi günü saat 22:30’da gerçekleştirilecek “Altına Hücum” ise gerçek hayattan olayların tekrar canlandırıldığı senaryolu bir dizi olup bizi Kaliforniya’da yaşanmış Altın Hücumu'nun ilk günlerine, kolay zengin olma hikayelerinin Amerikalıları ülkede birbirleriyle yarışmaya teşvik ettiği zamanlara götürüyor.  Dizide yer alan hikayeler dergi ve arşiv görüntülerinden bir araya getirilerek, gerçeğe dayalı bir dizi ile dramatik bir şekilde sunulacak.

 

Discovery Networks CEEMEA Bölgesi Gelişen Pazarlar Kanal Yöneticisi Lee Hobbs ‘Klondike ve Altına Hücum dizilerinin Türkiye’de yayına girecek olması Discovery Channel için önemli bir dönüm noktasıdır. Senaryolu içeriğimiz pazarda eksikliği hissedilen bir boşluğu dolduracak ve gerçeğe dayalı olayları yüksek kalitede hikaye anlatılıcılığı ile ekranlara taşıyacak ki izleyicilerimiz Discovery’nin bunu yapmaya yetkin ve bu konuda tecrübeli olduğunu biliyor. Yeni yılda gösterime girecek; macera, madencilik, açgözlülük, hayatta kalma mücadelesini bir arada sunan Altın Sezonu’muz bu iki önemli dizimizi lanse etmek için mükemmel bir platform oluşturacak. Çarpıcı filmografisi, mükemmel prodüksiyonu ve dikkatle oluşturulmuş senaryosu ile “Klondike” ve “Altına Hücum” dizilerinin yeni yılda Türk izleyicilerimizin koltuklarının ucunda  merakla izleyeceği programlardan olacağına eminiz.’ dedi. 

 

Altın Sezonu, Hoffman ve ekibinin milyonlar değerinde altını bulmak için Güney Amerika’nın Guyana Ormanları'na yolculuk ettiği “Altın Peşinde” dizisinin dördüncü sezonunu da içerecek. Ayrıca Discovery Channel yeni yılda, “Altın Dalgıçları’nın” üçüncü sezonu ile Alaska’da “Altın Avcıları’nın” birinci sezonunu seyircilere sunarak onların hoş bir yıl geçirmesine olanak sağlayacak. 

Editör: TE Bilisim