BİLİNMEYENE YOLCULUK: MISIR PAZAR GÜNÜ DISCOVERY CHANNEL’DA

Tüm dünyanın gözleri önünde açılan bir lahit, yüzyıllardır keşfedilmeyi bekleyen tarih… “Bilinmeyene Yolculuk: Mısır” 14 Nisan Pazar saat 18:15’te Discovery Channel’da.

Canlı yayında bir ilk gerçekleşti. ABD yayınında 7 Nisan’da gerçekleşen lahit açılışının tekrarı Discovery Channel Türkiye’de 14 Nisan’da yayınlanacak.

Derin gizemlere ve tarihi harikalara ev sahipliği yapan Mısır topraklarında bir bilinmez daha tüm dünyanın gözü önünde gün ışığına çıkıyor. 7 Nisan’da, Mısır’da gerçekleşen arkeolojik kazılar dahilinde Discovery Channel aracılığı ile ilk defa bir lahit canlı yayında açılıyor.

Discovery Studios ve Ping Pong Productions tarafından Big Dreams Entertainment ile birlikte ortak yapımcı Leslie Greif tarafından gerçekleştirilen bu yapımla izleyiciler, arkeologların, asillere ait olduğuna inanılan 40 mumya ile bir yeraltı tünel ağına açılan dikey şaft ağını ortaya çıkardığı kazı alanının iç odalarını görmek için nadir bir fırsat buluyor. Yüzyıllardır el değmeden kapalı kalan bu devasa yer altı kompleksi büyük tarihi hazinelere sahip. Kompleksin derinliklerinde gömülü, gizemli bir kireçtaşı lahiti de dahil olmak üzere ortaya çıkacak daha birçok keşif var. Lahitin içindeki mumyanın kimliği 3.000 yıllık bir gizem...

Discovery&Factual Marka Başkanı Nancy Daniels “Binlerce yıl boyunca Mısır'ın kumlarına gömülü olan tarihi ortaya çıkarmaya çalışıyoruz ve bu Discovery’nin en iyi keşiflerinden biri. Josh Gates bizi en iddialı keşif gezilerinden birine götürdüğü için oldukça heyecanlıyım.” dedi. Bilinemeyene Yolculuk programı ile tanınan kaşif Josh Gates’in sunuculuğunu yaptığı 2 saat süren bu yayına, dünyaca ünlü Eski Mısır Bilimcisi Dr. Zahi Hawass ve Mısır Eski Eserler Konseyi Genel Sekreteri Mostafa Waziri de katılıyor.

Yüzyıllardır Mısır’ın kumlarında gömülü olan tarih gün yüzüne çıkıyor. Bilinmeyene Yolculuk: Mısır (Expedition Unknown: Egypt Live) 14 Nisan Pazar 18:15’te Discovery Channel ekranlarında olacak.

Editör: TE Bilisim