Türk Sanat Müziği sanatçısı Ziya Taşkent ve ailesi de depremde hayatlarını kaybetmişlerdi. Binlerce insanın yaşamının sona ermesine neden olan deprem felaketi, Taşkent ailesini de Yalova’da yakalamıştı. Ses sanatçısı ve bestekar Ziya Taşkent, eşi Ulviye Taşkent, kızları Rengin Dalmanoğlu ve torunları Efe ve Ece, Yalova’da tatillerini geçirirken hayatlarını kaybetmişti.

Twitter’da Ziya Taşkent’i unutmayan Türk sanat müziğinin genç sanatçısı Onur Akay, çok duygusal bir tweet attı. Akay, ‘15 yıldır Hüzzamların boynu bükük! Bütün ülkeyi sarsan #17Ağustos1999 depremi, ses sanatçısı ve bestekar Ziya Taşkent'i, eşi, kızı ve iki torunu ile aramızdan almıştı. Binlerce insan, kaybettiği yakınları için hocamızın Hüzzam şarkısındaki bu duyguları daha dün gibi yaşıyordur. 'Dinmiyor hiç bu akşam ne gözyaşım ne acım. Bu akşam her akşamdan sana pek çok muhtacım.' Her zaman gönüllerde yaşayan sanatçımıza ve o depremde vefat eden tüm vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. İşte her şeyini kaybetmen için saniyelerin yetebileceğini anlatan tarih.’ dedi.

Ziya Taşkent kimdir?

Ziya Taşkent, sanat hayatına 1953 yılında Ankara Radyosu’nda başladı. 1967 yılında ilk defa Ankara’da Japon Bahçesi’nde sahneye çıktı. ‘Rüzgar Susmuş Ses Vermiyor Nedendir’, ‘Dinmiyor Bu Akşam Ne Göz Yaşım Ne Acım’, ‘Ne Gelen Ne Soran Var Acı Geçti Günlerim’ isimli eserler başta olmak üzere, çok sayıda bilinen bestesi vardır. Devlet sanatçısıdır.

Türk Sanat müziğinin usta seslerinden Ziya Taşkent, 15. Ölüm yıl dönümünde hayat hikayesi ve şarkılarıyla 19:45'te TRT Müzik ekranlarında anılacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Editör: TE Bilisim