“GÖNÜL FATİHLERİ”/01.15

(Belgesel-Yeni Bölüm) 

“GÖNÜL FATİHLERİNİN İZİNDE”

 

Hepsinde birer tarih ve hepsinde ibret veren bir hikaye var... Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil Ramazan ayı boyunca “Gönül Fatihleri” programıyla Osmanlı’nın manevi dünyasının izlerini sürüyor. Osmanlı Devleti’ne başkentlik yapmış Bilecik, Bursa, İznik, Edirne ve İstanbul’da  Rabbimizin huzurunda dualar ederek huzur bulduğumuz birbirinden özel tarihi camilerin ve kutsal mekanların nesilden nesile devredilen öyküleri, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’in keyifli anlatımıyla “Gönül Fatihleri” programında dile geliyor. Kutsal duyguları perçinleyen mekânların tarihindeki veli ve evliyaların ibret verici hayat öykülerini dinleyeceğiniz, yaptırdıkları eserlerin ve türbelerin manevi atmosferini kalbinizde hissedeceğiniz “Gönül Fatihleri” gönül ayı Ramazan boyunca Cine5 ekranlarında.


 

 

 “SAHURA DOĞRU”/01.40

(Yaşam-Canlı) 

“SAHURUN BEREKETİ VE HUZURU “SAHURA DOĞRU” İLE ÇOĞALIYOR

 

Rahmet ve mağfiret ayı Ramazan boyunca “Sahura Doğru” programı sahur gecelerinize eşlik etmek için Cine5 ekranlarında. Arif Arslan Hoca ve Serhat Ahmet Tan mübarek Ramazan ayı boyunca sahurun sesi, bereketi ve gecenin huzur bulan aydınlığında“Sahura Doğru” programıyla sizlerle buluşuyor. Programın ilk bölümünde “Ramazan-ı Şerif nasıl yaşanmalıdır?

Ramazanda Neler Yapılır Veya Yapılmaz,  Açlık Ve İbadet arasındaki ilişki nedir? , Niyet, İmsak, İftar ve Sahur kavramlarının anlamı nedir? “ sorularının yanı sıra  izleyicilerden gelen merak edilen soruların cevapları da veriliyor.

Editör: TE Bilisim