TRT Turizm ve Belgesel Kanalı’nda yayınlanan “Sıradışı” isimli programın 13. Bölümü’nde, devasa buz kalıplarının, zarif figürleri ile sıcacık duygular yaratan sıradışı bir sanat şaheseri buzdan heykellere dönüşüne tanıklık edeceksiniz.

“Sıradışı” 17 Eylül 2013 Salı günü, saat 15.20’de TRT Turizm ve Belgesel Kanalı’nda… Tekrarları ise aynı gün saat 04.20 ile 2 Ekim 2013 Çarşamba günü saat 09.00’da yine aynı kanalda yayınlanacak

 

Bu hafta yayınlanacak Sıradışı sanat dalı, “Buzdan Heykel”. Bu sanatın temsilcisi ise 30 yaşındaki Buz Heykeltıraşı Aydın Ermiş. Ermiş üniversitede halkla ilişkiler eğitimi almasına rağmen, resim ve heykele duyduğu ilgi nedeni ile iş yaşamını, hobi olarak başladığı bu sıradışı sanat dalı üzerine kurmuş.

 

Bu sanat ile ilgili çalışmalarına 2004 yılında başlayan Ermiş, 2007 yılından buyana buzdan heykellerini beş yıldızlı  tesislerdeki gala ve özel geceler için tiyatro ve mutfak dekorları hazırlayarak uyguluyor.

Ermiş zaman zaman profesyonel danışmanlık ve uygulama hizmeti de veriyor. Bunlardan biri son 2 yıl boyunca İstanbul’daki bir buz müzesi için yaptığı çalışmalar olmuş.

 

Aydın Ermiş, buzdan heykel ve mutfak sanatlarıyla ilgili olarak da sebze oymacılığı dalında katıldığı iki uluslararası yarışmadan birincilikle dönmeyi başaran bir sanatçı. Öncelikli hedefi ise, önümüzdeki yıllarda Palandöken veya Uludağ’da uluslararası bir buzdan heykel yarışmasına öncülük etmek.

 

‘Biz Buradayız’’, ‘Ve Zaman Durdu’, ‘Gurbetçi Futbolcular’ ve “Hey Taksi” isimli programları TRT ekranlarına taşıyan GPR Prodüksiyon tarafından hazırlanan “Sıradışı”nın yapımcılığını Füsun Güvenç ve Hakan Güvenç, yönetmenliğini ise Halit Ziya Demirtaş üstleniyor. 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim