“Bizim Deniz Marmara” Belgeseli Marmara’yı tüm yönleriyle ele alıyor!

 

CNN TÜRK’te,6 TemmuzCuma akşamı saat 21:10’da,Türkiye’nin tek iç denizi olan Marmara Denizi’ni kirlilik, sanayi, ulaşım ve turizm açısından ele alan “Bizim Deniz Marmara” belgeseli,

Güven İslamoğlu’nun sunumuyla ekrana gelecek.

Her mevsimin ayrı bir balığı olduğu günlerde orkinosun, dilbalığının, pisi ve kalkan balıklarının yuvası olan Boğaziçi ve Marmara’da bugün durum ne, tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriliyor.

Etrafındaki yedi şehirle Türkiye nüfusunun yaklaşık% 20’sini kapsayan Marmara Denizi kentsel, tarımsal, ticari ve endüstriyel etkinliğin yüklediği kirlilik yükünü omuzlarında taşıyor. Deniz ekosisteminin canlılığından balıkçılığa, ulaşım faaliyetlerinden turizme kadar ele alınması gereken pek çok konuyu Güvenİslamoğlu “Bizim Deniz Marmara” belgeseli ile gündeme taşıyor.

Sorunların çözümü için bir sinerji oluşturmaya çabalayan Marmara Belediyeler BirliğiGenel Sekreteri Dr. M. CemilArslan, Doç. Dr. Çolpan Polat Beken, Dr. Firdevs Saadet Karakulak, Uzman KaptanTuğsan İşiaçık Çolak gibi alanındauzmanisimlerin de görüşlerini paylaştığı belgesel, Oyuncu Kadir Çermik’in yelken tutkusunu da ekrana getiriyor.

 

YAYIN TARİHİ:        06TEMMUZ 2018 / CUMA

YAYIN SAATİ:          21:15

Editör: TE Bilisim