TRT 1'in yeni dizisi "Balkan Ninnisi"nin ilk bölümünün galası Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te yapıldı. Gala öncesinde basın mensuplarına açıklama yapan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, “Hikayenin geçtiği yer olan Üsküp’te oyuncular, misafirler ve soydaşlarımızla ilk bölümü izleyecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz,” dedi.

 

Eski Üsküp Çarşısı'ndaki Kurşunlu Han’da gerçekleşen galaya, Kuzey Makedonya Kültür Bakanı Bisera Kostadinovska Stoyçevska, Üsküp Belediye Başkanı Danela Arsovska, Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök, TRT Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, TRT yönetiminin yanı sıra "Balkan Ninnisi" dizisi oyuncuları ve yapım ekibi katıldı.


TRT Genel Müdürü Sobacı, gala öncesinde basın mensupların yaptığı açıklamada, dizinin ilk bölümünü seyirciyle eş zamanlı izleyeceklerini kaydederek, hikâyenin geçtiği yer olan Üsküp’te oyuncular, misafirler ve soydaşlarla ilk bölümü izleyecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.



Sobacı: “TRT ailesi olarak biz aslında 'gönül coğrafyamız' dediğimiz Balkanlar’a çok güçlü bir şekilde odaklanıyoruz”

Bıçakçı ve Karlıca aileleri arasında neler yaşanacak? Bıçakçı ve Karlıca aileleri arasında neler yaşanacak?


TRT’nin yurt dışında çekilen diziler serisine bir dizi daha eklediklerini anlatan Sobacı, şu ifadeleri kullandı:


"TRT ailesi olarak biz aslında 'gönül coğrafyamız' dediğimiz Balkanlar’a çok güçlü bir şekilde odaklanıyoruz. Tam da temel faaliyet alanlarımız olarak gördüğümüz habercilik ve yapımcılık açısından önemli projelerimizi, somut çalışmalarımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz. Geçtiğimiz gün TRT Balkan Dijital Haber Platformumuzun tanıtımını gerçekleştirdik. Bugün dizimizin galasını gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla iki günde TRT olarak iki önemli projeyi burada sizlerle paylaşmanın, bir arada gerçekleştirmenin heyecanını yaşamış olduk. Bu da bizim coğrafyaya, bahsettiğimiz gönül coğrafyamıza TRT olarak verdiğimiz önemin bir işareti olarak karşımızda duruyor."


Bu coğrafyadaki gerek dost ve kardeş ülkelerin vatandaşların gerekse de soydaşların TRT’nin dizilerine, yapımlarına ve yayınlarına çok büyük bir ilgisi olduğunu aktaran Sobacı, samimiyetiyle gönülleri fethedeceğine inandıkları "Balkan Ninnisi" projesiyle izleyicilerin karşısına çıktıklarını belirtti.


TRT olarak son dönemde yapımların çeşitliliğine büyük önem atfettiklerine işaret eden Sobacı, "Başarılı tarihi dramaların yanı sıra, son dönemde ekranlara getirdiğimiz dizilerimizden bu konu çeşitliliğini ne kadar önemsediğimizi de görebiliriz, anlayabiliriz. Aslında bu yeni perspektifin bir yansıması da ‘Balkan Ninnisi’ dizimiz ve ‘Balkan Ninnisi’ dizimizde biz insana dair, insani ilişkilere dair çok öğretici ve hatırlatıcı notlar düşeceğimize inanıyoruz. Bu vesilesiyle dizimizin hem ülkemizde Türkiye’de hem Balkanlarda hem uluslararası alanda büyük bir beğeni ile takip edileceğine inanıyorum. Yolunun açık olmasını temenni ediyorum. Reytingi, izleyicisi bol olsun, yolu açık olsun inşallah," ifadelerini kullandı.


Sanat dünyasının usta isimleri Erdal Özyağcılar ve Özlem Türkad’ın, başrolleri Emre Bey ve Merih Öztürk’le paylaştığı dizide, Hakan Boyav, Can Kolukısa,  Suzan Akbelge, Sarp Bozkurt, Gözde Çığacı, Deniz Gürkan, Emine Halil, Burak Rahman, Süleyman Kara, Kaan Turgut, Bennu Şahin ve Erman Saban rol alıyor. Dizinin yönetmenliğini ise Doğan Ümit Karaca ve Volkan Kapkın üstlenirken, senaryosunu Uğur Uzunok, Nurullah Sevimli, Abdülhamid Işık ve Esma Koç kaleme alıyor.


“Balkan Ninnisi” her salı akşamı saat 20.00’de TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşacak.



 
Editör: TE Bilisim