Her hafta Perşembe akşamları TRT 1 ekranlarına gelen ve büyük beğeni toplayan  “Balkan Ninnisi”nin yirmi dördüncü bölümü, 29 Aralık Perşembe akşamı saat 20.00’de TRT 1 ekranlarına geliyor.

Çekimleri Üsküp’te devam eden “Balkan Ninnisi”, etkileyici ve eğlenceli hikayesiyle olduğu kadar usta oyuncu kadrosunun müthiş performansları ve Balkan müziğinin sevilen örnekleriyle de büyük ilgi görüyor. 

“Balkan Ninnisi”, tam 600 yıl Osmanlı şehri olarak kalmış, bir tarafında Türk ve Arnavutların diğer yanında Makedonların yaşamlarını sürdürdüğü Üsküp’te, farklı milletlere mensup iki gencin, sevdaları uğruna imkansızı başarmak için verdikleri mücadelenin öyküsünü anlatıyor.

 

Balkan Ninnisi’nin yeni bölümünde neler olacak:

Bir Sevdadır’ın yeni bölümünde neler olacak? Bir Sevdadır’ın yeni bölümünde neler olacak?

Sofya’nın Dimitri ile görüşmesine izin vermeyen Süleyman, onun sözünü dinlemediğini öğrenince çok üzülür. Kızının, Makedon dolandırıcı Dimitri’yle görüşmesini yasaklar. Dimitri’nin Makedon olduğunu sık sık vurgulayan Süleyman’a kızan Nina ise bu konuda tepkisini gösterir.

Bu arada köfteci dükkanını dolandırıcılara sattıktan sonra işsiz kalan Ertan, Zafer ve Arif, radyoyu organizasyon şirketine dönüştürüp birlikte çalışmaya başlarlar.

Diğer yandan Jovanka, Gülsüm ve Ivana, iyice kalabalıklaşan konaktan ayrılıp yeni eve çıkma planları yaparken,  Şefo ve Ayşen aynı fikirde değildir. Onlar, konakta yaşayacakları odayı tadilat ettirmeye başlar. Duvara çekici vurdukları sırada düşen kağıt parçası, Arif, Ertan ve konaktakiler arasında büyük kargaşaya sebep olacaktır…

 

Yönetmenliğini Selahattin Sancaklı ve Evrim Yöney üstlendiği, senaryosunu Uğur Uzunok, Abdülhamid Işık, İdris Meydi, Alev Uzma, Ozan Ayaz ve Esma Koç’un kaleme aldığı “Balkan Ninnisi”, yüzyıllardır nesilden nesile geçen ve çok sevilen Balkan ezgileriyle Türk eserlerini aynı potada buluşturuyor. Dizinin büyük beğeni toplayan müziklerini Alper Atakan yapıyor.  

 

 

 

Balkan Ninnisi 29 Aralık Perşembe akşamı saat 20.00’de TRT 1’de… 
Editör: TE Bilisim