7-13 Eylül haftasını kapsayan ve bir Avrupa Komisyonu girişimi olan Avrupa Spor Haftası, #BeActive hashtag’i ile insanları aktif olmaya çağıracak.

Paris, 20 Ağustos 2015 –
 Canlı spor anlarının en geniş seçkilerinin ev sahibi Eurosport, Avrupa Komisyonu ile Avrupa Spor Haftası için gerçekleştirdiği ortaklığını önemli iki spor etkinliği süresince tanıtacak: 31 Ağustos – 13 Eylül tarihleri arasında New York’ta gerçekleştirilecek Amerika Açık Tenis Turnuvası ve 22 Ağustos – 13 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek sezonun son büyük bisiklet yarışı La Vuelta a España.

 

Eurosport, Spor Haftası boyunca kampanyanın amacı olan Avrupalıları daha aktif olmaya teşvik etmeyi, uzman kadrosunu kullanmanın yanı sıra canlı yorumlar ve #BeActive hashtag’inin ekranda yayınlanması ile destekleyecek.

 

Kampanyanın tanıtımı Eurosport ve Eurosport 2 kanalları üzerinden 54 pazarda 140 milyon evde yapılacak. #BeActive kampanyası ayrıca Avrupa’nın bir numaralı spor haberleri web sitesi Eurosport.com’da da ziyaretçilerin iyi vakit geçirmeleri için 5 dilde interaktif animasyonlu bilgi yarışmaları ile gerçekleştirilecek. Kampanya ayrıca Facebook’ta da tanıtılacak ve bu da kampanyaya hayat vererek yakın zamanda yapılan bir Avrupa Birliği anketi bilgilerini kullanarak takipçilerin kendilerini diğer Avrupalılar ile karşılaştırmasına ve böylece motivasyon seviyelerini yükseltmeye yarayacak.

 

Discovery Networks International ve Eurosport Uluslararası Reklam Satışından Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Jonathan Davies: “Spor ve fiziksel aktivite insanların genel refahına büyük katkı sağlamaktadır. Fiziksel aktivitelerin tanıtımını yapmanın topluma ve ekonomiye olumlu etki sağlayabilmekte bu nedenle de bu konuya değinmek fazlasıyla önem taşımaktadır. Eurosport, insanları daha aktif olma konusunda motive etmek ve cesaretlendirmek için mükemmel bir ortak ve bu işbirliği bizi çok heyecanlandırıyor” dedi.

 

Eurosport’un değişik platformlarından paylaşılacak olan ve bisiklet dünyasından Chris Froome, Nairo Quintana, Vincenzo Nibali ve tenis dünyasından Novak Djokovic, Andy Murray, Serena Williams ve Caroline Wozniacki (Avrupa Spor Haftası Temsilcisi) gibi dünyanın en iyi atletlerini içeren canlı spor yayınları, insanları daha aktif olmaya teşvik etmek için en uygun ortamı oluşturuyor. Yayın akışı içerisinde yapılacak olan tanıtım etkinlikleri ayrıca 22 Ağustos’ta başlayıp Spor Haftası’nın kapanış tarihi olan 13 Eylül’e kadar sürecek olan reklam kampanyası ile de tamamlanacak ve desteklenecek.

 

Eurosport, Vuelta a España’nın 2020 tarihine kadar Eurosport’un Avrupa’da var olduğu tüm 54 bölgeyi de kapsayan TV ve dijital yayın haklarını elinde bulundurmaktadır. Tüm 3 büyük bisiklet yarışının yanı sıra lider günlük ve çok aşamalı bisiklet yarışlarının da yayın haklarına sahip olan Eurosport bisiklet yarışlarının ev sahibidir.

 

Eurosport tarihinin en iyi TV reytingini geçen sene Amerika Açık kadınlar finalinde almıştır. Serena Williams’ın Caroline Wozniacki karşısında aldığı galibiyet ortalama canlı izleyicide 1.53 milyon Avrupalının ilgisini çekmiş ve böylece bir önceki rekor sahibi olan 2013 finaline oranla yüzde 22 artış göstermiştir.

 

Editör: TE Bilisim