YÜZBAŞI CENGİZ TOPEL’İ GÖZYAŞLARIYLA UĞURLUYOR…

TRT 1 ekranlarında yayınlanan, Kıbrıs Türk halkının varoluş ve özgürlük mücadelesini ekranlara taşıyan, Kıbrıs Zafere Doğru”, 12 Kasım Cuma akşamı saat 20.00’de on dördüncü bölümüyle ekranlara geliyor.

Dizide bu hafta; Cengiz Topel’in şehit edilmesi üzerine Ankaralı intikam yemini edecek. Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel’in Kıbrıs’ta yapılan cenaze merasiminin ekrana geleceği bölüm, tarihin unutulmayan anlarına ışık tutacak.



Dizinin yeni bölümünde neler olacak;

Ramazan ayı, tabii programlarıyla şenleniyor! Ramazan ayı, tabii programlarıyla şenleniyor!

Yüzbaşı Cengiz Topel’in öldürülmesi üzerine Ankaralı, Türkiye’ye dönüp arkadaşının cenazesini annesine teslim etmeden önce intikam yemini eder. Bu yolda yalnız hareket edip başka kimsenin sorumluluğunu almak istemeyen Ankaralı’yı, mücahit kardeşleri yalnız bırakmaz. Kıbrıs, Yüzbaşı Cengiz’e gözyaşlarıyla dolu bir cenaze merasimi düzenlerken Ankaralı, intikam için ölüm görevine çıkar. Ankaralı’nın gerçek adı ve soyadını içeren mektup geride kalanlara ulaştırılır. Ankaralı’nın vedası sadece Kıbrıs’a değil tüm sevdiklerine acı bir haberle gelir.

Yönetmenliğini Osman Taşcı ve Barış Erçetin’in üstlendiği, senaryosunu Emre Özdür ve Başar Başaran’ın kaleme aldığı, başrollerini Ahmet Kural, Serkan ÇayoğluPelin KarahanTayanç AyaydınGülper Özdemir ve Devrim Saltoğlu’nun paylaştığı, “Kıbrıs Zafere Doğru” çok konuşulacak yeni bölümüyle 12 Kasım Cuma akşamı saat 20:00’de TRT 1’de... 
Editör: TE Bilisim