Barış Arduç ve Fahriye Evcen’in başrollerinde bir araya geldiği, yayınlandığı günden bu yana zirveden düşmeyen Alparslan: Büyük Selçuklu, 26. bölümüyle ekranlara geliyor…

TRT 1’in milyonlarca izleyiciyi ekran başına toplayan, güçlü senaryosu, başarılı oyuncu kadrosu ve ihtişamlı dekoru ile izleyiciden tam not alan dizisi ‘Alparslan: Büyük Selçuklu’ 23 Mayıs Pazartesi günü 26. bölümüyle ekranlara gelecek.

Sultan Alparslan’ın 1048 – 1071 yılları arasındaki Anadolu’yu fetih sürecini anlatan Alparslan: Büyük Selçuklu’nun 23 Mayıs Pazartesi günü yayınlanacak olan yeni bölümünde neler olacak.

Diyojen’in kurduğu plan işlemiş, neft yüklü arabaları ele geçiren alplar onları karargah ve obaya getirmişti. Patlama neticesinde yaralanan Yınal, sefer kumandanlığını Alparslan’a bıraktı. Alparslan’ın kumandanlığı ile birlikte kuşatma için hazırlıklar hız kazandı. Alparslan kaleye esir olarak getirilen Türkmenleri ve Akça’yı nasıl kurtaracak?

Obaya giden neft yüklü kervan da karargah’taki gibi patlayacak mı?

TRT World, dünya çapındaki başarılarını sürdürüyor! TRT World, dünya çapındaki başarılarını sürdürüyor!

 

Selçuklu karşısında Herve’den yardım isteyen Kekavmenos, içeride Herve ile dışarıda Selçuklu ile zor bir mücadeleye girecek. Herve kuşatmayı yarıp kaleye nasıl girecek? Kekeavmenos’un umduğu gibi Türkmen kadınlar ve çocuklar ile Akça’nın kalede bulunması mancınık saldırılarını önleyebilecek mi?

Kekavmenos, son kozunu oynayıp kızının yaşadığı bilgisini Nizamülmülk’e verdi. Bu haberi aldıktan sonra Vaspurakan’a tek başına giden Nizamülmülk, Akça ile yüz yüze gelecek. Nizamülmülk her şeyi öğrenecek mi? Baba, kız sonunda kavuşacak mı?

 

Heyecan ve aksiyon dolu yeni bölümüyle Alparslan: Büyük Selçuklu 23 Mayıs Pazartesi TRT 1’de… 
Editör: TE Bilisim