TRT 1 ekranlarında 19 Ocak Perşembe günü izleyici ile buluşmak için gün sayan, sezonun en iddialı yapımı ‘Al Sancak’ ın Nadya’sı Gülsim Ali İlhan ilk kez rolü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

İzleyicinin karşısına ilk defa bu kadar farklı ve güçlü bir karakterle çıkacağı için çok heyecanlı olduğunu söyleyen Gülsim Ali;  “Nadia sürprizlerle dolu bir karakter, her yeni bölümde onun hakkında bambaşka şeyler öğreniyor ve ilgi duyuyorum. Zekasını kullanarak yenemeyeceği insan neredeyse yok, aldığı ağır eğitimler sayesinde zorluklara göğüs gerebilen bir yapıda. Benim Nadia karakterinde en sevdiğim özelliği ise sabır. Onun için sabır boyun eğmek değildir. Sabır, mücadele etmek demektir. Geçmişi ve geleceği dışında, bende olmayan karakteristik özelliklerine alışmak zaman aldı. Yaklaşık 3 aylık askeri özel bir eğitim aldım. Ayrıca dövüş eğitimi de aldım. Her gün sabahtan akşama kadar ağır bir tempoda hazırlandım. ilk başta imkansız gibi görünen şeylerin, artık alışkanlık haline geldiğini ve kolaylıkla yaptığımı keşfettim" dedi.

 

Ömer, hayati bir kararın eşiğinde… Ömer, hayati bir kararın eşiğinde…

Türkiye’nin en büyük prodüksiyonlu ve sezonun en iddialı projesi ile ekranlara geleceklerini söyleyen Gülsim Ali; “Mehmetçiğimizin kahramanlık hikayesini anlatacağımız Al Sancak gibi özel bir projede yer aldığım için gurur duyuyorum ve çok heyecanlıyım. Bu senaryoyu ilk okuduğumda çok etkilenmiştim. Eminim ki izleyiciler de benim kadar etkilenecek. Al Sancak; daha önce Türkiye’de görülmemiş bir iş” şeklinde konuştu.

 

Yönetmenliğini Can Emre’nin yaptığı, senaryosunu Mehmet Bozdağ, Atilla Engin, Mehmet Arı ve Selman Kılıçaslan’ın kaleme aldığı ‘Al Sancak’ın başrollerini Uğur Güneş ve Gülsim Ali üstlenirken dizide ayrıca; R. Aybars Düzey, Emre Dinler, Cem Kurtoğlu, Ahmet Yenilmez, Osman Soykut, İdris Nebi Taşkan, Ahmet Olgun Sünear, Melih Özdoğan, Tezhan Tezcan, Ömer Faruk Aran, Murat İnce, Fatih Gühan, Çağlar Sayın ve Ayşen Sezerel gibi başarılı isimler rol alıyor.

 

Sezonun en iddialı ve merakla beklenen dizisi ‘Al Sancak’ 19 Ocak Perşembe günü TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşacak.


 

Yıldıza hilal, bayrağa kan, toprağa can veren kahramanların hikayesi;

 

Enerji krizi, açlık ve terör gibi sorunlarla boğuşan dünya için başlayan yeni sürecin adı kaostur. Bu karanlık tablo içinde yüzüncü yılını idrak eden Türkiye Cumhuriyeti için sınırlarını korumak ve sınır ötesinde var olmak vazgeçilmez hale gelir.

 

Milli Teknoloji hamlesini gerçekleştiren Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), yeni döneme uygun çok daha etkin güvenlik stratejileri üretir. Bu doğrultuda TSK; özel kuvvetler bünyesinde yurt içi ve yurt dışında nokta atışı operasyonlar icra eden seçkin timler oluşturur. Bu timlerden biri de Pençe Timi’dir. Pençe Timi, Türkiye’ye yönelen tehditleri yok etmekle kalmaz; “Barışın güvercini, savaşın kartalı” olarak caydırıcılığıyla her alanda Türkiye’nin elini güçlendirir. Ülkesinin ve insanlığın selameti adına dünyanın farklı coğrafyalarında fedakarca mücadele eder. Al Sancak, uğruna gece gündüz demeden ateşin içine atılmaktan asla geri durmaz. Birbirine son derece bağlı olan Pençe Timi, takdir edilmeyi beklemeden ödülde en sonda, görevde ise en başta durur.

Al Sancak ilk bölümüyle 19 Ocak Perşembe saat 20.00’de TRT 1’de… 
Editör: TE Bilisim