Japonya’da  13-25 Kasım’da düzenlenecek şampiyonada ay-yıldızlılarımız, Brezilya, Kolombiya ve Çin’le aynı grupta mücadele edecek.

Turkcell’in ana sponsorluğunda ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında destek verdiği B1 Türk Milli Takımı, 13-25 Kasım 2014 tarihlerinde Japonya’nın başkenti Tokyo’daki Dünya Kupası’na ilk kez katılacak. Gerçekleşen kura çekimi sonrasında millilerimiz, B Grubu’nda Brezilya, Kolombiya ve Çin ile eşleşti.

Hedef gruptan çıkmak

Zorlu bir grupta yer alan Türkiye’nin rakiplerinden Brezilya, turnuvaya Güney Amerika birincisi olarak geliyor. Güney Amerika üçüncüsü Kolombiya’nın yanı sıra Asya kıtası birincisi Çin’in yer aldığı grupta millilerimizin ilk hedefi çeyrek finale yükselmek. 

Yükselen bir grafiğe sahip olan B1 Türk Milli Takımı, 2007’de kurularak ilk resmi turnuvasını oynadı. Avrupa Şampiyonası’nda altıncılığı elde eden, millilerimiz 2009’da Fransa’nın Nantes kentindeki şampiyonada yine altıncı olmayı başardı. 

2011 yılında Avrupa dördüncüsü olan futbolcularımız bu derecesiyle 2012 Londra Paralimpik Oyunları’nda yer alma başarısı gösterdi.

Son olarak geçtiğimiz yıl düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda üçüncülüğü Almanya’yı penaltı atışlarında yenerek elde eden millilerimiz, Dünya Kupası’na katılma hakkı elde etmişti.

Dünya Kupası’na 12 takım katılacak

Üç grubun yer aldığı turnuvada ilk iki takım ve en iyi iki üçüncü çeyrek finale yükselecek. Milli takımımızın grubu dışında A Grubu’nda Japonya, Fransa, Paraguay ve Fas yer alırken, C Grubu da İspanya, Arjantin, Güney Kore ve Almanya’dan oluşuyor. Turnuvanın bu seneki favorileri arasında 2010 yılının şampiyonu Arjantin ve kıta birincileri olan Brezilya, Çin ile İspanya göze çarpıyor.