“ŞİDDETE KARŞI AYAĞA KALK”  SLOGANI İLE HAREKETE GEÇEN TJK,  ADANA VE İZMİR’DE ‘ÖZGECAN ASLAN’ İÇİN KOŞACAK…

Türkiye Jokey Kulübü
; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, toplumsal bir sorun olan “Kadına Şiddet” konusuna dikkat çekmek için, Adana ve İzmir Hipodromlarında ‘Özgecan Aslan’ anısına koşular düzenliyor.

 


Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Yasin Kadri Ekinci; “Bizler, Türkiye Jokey Kulübü olarak,  toplumsal bir yaraya dikkat çekmek ve benzer üzücü olayların yaşanmaması adına, ‘Kadına Şiddete’ son vermek üzere harekete geçtik. Başka Özgecan’lar zarar görmesin diye üzerimize düşen görevi yapmak ve kamuoyunda oluşan hassasiyete katkıda bulunmayı hedefliyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Adana ve İzmir’de Özgecan Aslan adına gerçekleştireceğimiz kupalı koşular bizim için büyük önem taşıyor. Özellikle atçılık sektörü kadınların çok fazla yer almadığı, erkek egemen bir sektör. Bu sebeple böyle önemli bir konuya erkeklerimizin dikkatini çekmek adına mesuliyetimiz büyük. Şems’in de söylediği gibi "Kadın; bilmeyene 'nefs', bilene 'nefes'tir” sözlerini hatırlatarak nefesimiz olan kadınlarımızı her zaman baş tacı yapmamız gerektiğini de vurgulamak isterim” dedi.

 

Son yıllarda giderek artan kadına şiddet olaylarının, toplumun her alanında yapılacak farkındalık çalışmaları ile önlenebileceğinden hareket eden Türkiye Jokey Kulübü, “Kadına Şiddete” güçlü bir HAYIR! demek, kadına karşı duyulan sevgi ve saygıyı gösterebilmek ve bu konuda duyarlılığı ortaya koyabilmek adına “Şiddete Karşı Ayağa Kalk” diyor… TJK, Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Yasin Kadri Ekinci ve Yönetim Kurulu Üyelerinin ev sahipliğini yapacağı bu anlamlı organizasyonda, başta kadınlar olmak üzere tüm Adana ve İzmir halkını 8 Mart Pazar günü hipodromlara davet ediyor.

Editör: TE Bilisim