04 Kasım 2025 Salı

GENÇLERİN HAYAL GÜCÜ STOP-MOTION İLE HAYAT BULDU

Rus sporculardan 'eşcinsel' destek!

Rusya’da Haziran ayında çıkarılan eşcinsellik karşıtı yasa sporcuları da ayırdı.

19 Ağustos 2013 Pazartesi 15:06
Rus sporculardan 'eşcinsel' destek!

Rusya Spor Bakanı Vitaly Mutko'nun “Bunun icat edilmiş bir problem olduğunu düşünüyorum. Geleneksel olmayan ilişki türlerini yasaklayan bir yasamız yok.” savunmasına karşın Rusya'ya yönelik eşcinsellik karşıtı yasa eleştirileri sürüyor.


Söz konusu yasa, eşcinsel yürüyüşleri ve eşcinsel eşitliği üzerine yürütülen kampanyaları açıkça yasaklamıyor. Ancak sokakta gökkusağı bayrağı taşıyan, Facebook’ta eşcinsellik hakkında yazı yazan herkesi propaganda yapmakla suçlayabiliyor.

Rusya, eşcinsellik karşıtı yasa yüzünden eleştirilere maruz kalmıştı. 2014’te ülkenin Soçi şehrinde düzenlenecek olan Kış Olimpiyatları sırasında yasanın sporcular tarafından protesto edilmesi için bir kampanya başlatılmıştı.

SPORCULARDAN YASAYA FARKLI TEPKİLER

Uluslararası Olimpiyat Komitesi ve FIFA, Rus hükümetinden yasayla ilgili açıklama isterken sporculardan da farklı tepkiler gelmekte.

Tatyana Firova ve Ksenita Ryzhova adlı Rus sporcular, Dünya Atletizm Şampiyonası kapsamında Cumartesi günü gerçekleştirilen 4x400 metre yarışı sonrasında öpüşerek eşcinsellik karşıtı yasayı protesto etti.

Sırıkla yüksek atlama oyunları sırasında İsveçli atlet Emma Green Tregaro da, tırnaklarını gökkuşağı renklerine boyayarak yasayı protesto etmişti.

Rus atlet Yelena Isinbaveya ise, İsveçli meslektaşını kınadığını açıklamıştı. Isinbayeva, İsveçli atletin Rusya’da böyle bir protesto yapmasının yanlış olduğunu savunmuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapmayan atletler, Rus meclisinden geçmiş olan söz konusu yasaya göre eşcinsellik propagandası yaptıkları gerekçesiyle yargılanabilir.

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    EN ÇOK OKUNANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    SAYFALAR
    e-gazete
    • Sinematur - 05 Ocak 2015 Manşeti
    KARİKATÜR
    ARŞİV