13 dakikalık büyük korku
 
Netflix’in ilk Türk dizisinin yönetmenliğini de üstlenen Can Evrenol, 8 farklı ülkeden 8 yönetmenin kısa filmlerini bir araya getiren “The Field Guide to Evil” filmine “Al Karısı” ile dahil oldu. Film, dünya prömiyerini ABD’nin Teksas eyaletinde düzenlenen South by Southwest festivalinde yaptı.
 
Şu sıralar başrolünde Çağatay Ulusoy’un oynadığı, Netflix’in ilk orijinal Türk dizisinin yönetmenliğini üstlendiği haberleriyle adından söz ettiren Can Evrenol, çektiği korku filmleriyle yeteneğini ispatlayan ve korku sineması denince akla ilk gelen isimler arasında yer alan genç bir yönetmen.

Evrenol, Netflix dizisinden hemen önce uluslararası bir sinema projesine katkıda bulundu. Başarılı yönetmen, 8 farklı ülkeden 8 yönetmenin yerel korku hikayelerini anlattığı “The Field Guide to Evil” isimli antoloji filmine “Al Karısı” adlı kısa filmiyle dahil oldu.

BİR İLKE İMZA ATTI

“The Field Guide to Evil”in dünya prömiyeri, 11 Mart Pazar günü Teksas’ın Austin şehrinde düzenlenen ve dünyanın en önemli film festivalleri arasında gösterilen South by Southwest‘te yapıldı. “Al Karısı”, bu yıl festivalde gösterilen tek Türk filmi oldu.

ÇOCUK GELİNİN KABUSU

Can Evrenol’un PostLab Production ve 1000Volt Production’ın katkılarıyla çektiği “Al Karısı”, yatalak kayınvalidesiyle birlikte yaşayan bir çocuk gelinin “albastı” kâbusunu konu alan 13 dakikalık bir kısa film. Görüntü yönetmenliğini Meryem Yavuz’un üstlendiği filmin başrolündeki isim ise Naz Sayıner.