JUPITER YÜKSELİYOR

“JUPITER ASCENDING”



Channing Tatum ve Mila Kunis, Lana ve Andy Wachowski’nin yazıp yönettiği bilim-kurgu epik macera filminin “Jupiter Yükseliyor / Jupiter Ascending,”in başrollerinde yer alıyorlar.

Jupiter Jones (Kunis) göğün altında bir gece dünyaya geldiğinde, kaderinde çok büyük olayların var olacağına dair birçok işaretler vardır. Şimdi bir yetişkin olan Jupiter, yıldızları hayal etmekte ama her gün başka insanların evini temizlediği işinin ve kötü ayrılıklarla biten ilişkilerinin soğukluğuyla uyanmaktadır. Bir gün Jupiter’i bulmak için genetik mühendislik ürünü eski bir asker olan Caine (Tatum), dünyaya geldiğinde, Jupiter’in onu bekleyen kaderi de ortaya çıkmaya başlar.

 

Şikago’nun sokaklarından, uzak galaksilere uzanan “Jupiter Yükseliyor / Jupiter Ascending,”i “The Matrix” Üçlemesinin yaratıcıları Lana ve Andy Wachowski’yazıp yönetti. Başrollerde; Channing Tatum (“Magic Mike”), Mila Kunis (“Oz the Great and Powerful”), Sean Bean (“The Lord of the Rings” Üçlemesi), Eddie Redmayne (“Les Misérables”), Douglas Booth (“LOL”), Tuppence Middleton (TV dizisi “The Lady Vanishes”), Doona Bae (“Cloud Atlas”), James D’Arcy (“Hitchcock”) ve Tim Pigott-Smith (“Alice in Wonderland”) yer alıyorlar.

 

JUPITER YÜKSELİYOR / JUPITER ASSENDING VİZYON TARİHİ 6 ŞUBAT 2015

 

 

http://youtu.be/dpThDD4Bbxo

 

 

SEVİMLİ TEHLİKE

 



“Ya Sonra”, “Evim Sensin” ve “Su ve Ateş” filmleriyle büyük başarı yakalayan Özcan Deniz’in 4. filmi “Sevimli Tehlikeli” 6 Şubat Cuma günü sinemaseverlerle buluşuyor. Özcan Deniz senaryosunu yazdığı filmin yönetmen koltuğunda da kendisi oturuyor. 

 

Özcan Deniz’in yazıp yönettiği, başrollerinde Şükrü Özyıldız ve Ayça Ayşin Turan’ın yer aldığı son filmi “Sevimli Tehlikeli” aksiyondan aşka, romantizmden drama kadar birçok temayı masallarla birleştiriyor. Rapunzel’den Sindrella’ya Beyaz Atlı Prens’ten Robin Hood’a birçok masalın ana temasını içinde barındıran filme; Zarok (Şükrü Özyıldız) yıllar önce Edirne’de bir ailenin beşikteki bebeğini kaçırıp büyük acıların yaşanmasına sebep olur. “Sevimli Tehlikeli”de yıllar sonra bu vicdan azabından kurtulacağı bir fırsat yakalayan Zarok’un, kaçırdığı (Zeliş) kızı  2. kez kaçırıp gerçek ailesine götürürken yaşanan aşk dolu bir macerayı anlatıyor.

 

SEVİMLİ TEHLİKE VİZYON TARİHİ 6 ŞUBAT 2015

 

http://youtu.be/iqehAtntwZ0

 

 

KESKİN NİŞANCI

“American Sniper”




Yönetmen Clint Eastwood’un yönettiği “Keskin Nişancı”da başroldeki Bradley Cooper’ın canlandırdığı Chris Kyle’ın, keskin nişancılık yetenekleriyle savaş alanında bir kahramana dönüşmesinin hikayesi beyazperdeye taşınıyor. Ancak Chris sadece keskin nişancı yeteneklerinden ibaret biri değildir.

Donanma SEAL komandolarından Chris Kyle, Irak’a tek amaç için gönderilir: silah arkadaşlarını korumak. Son derece isabetli atışları sayesinde savaş alanında çok sayıda hayat kurtarır. Cesur görevleriyle ilgili hikayeler yayıldıkça “Efsane” lakabını kazanır. Ancak ünü düşman hatlarının gerisinde de yayılmaktadır ve kafasına ödül konmasıyla birlikte isyancıların öncelikli hedeflerinden biri haline gelir. Ayrıca ev cephesinde de farklı bir savaş içindedir; dünyanın diğer ucundan iyi bir koca ve baba olmak için uğraş verir.

Tehlikelere ve evindeki ailesinin ödediği bedele rağmen Chris, Irak’ta dört dönem zorlu görev yapar ve SEAL’lerin “kimseyi arkada bırakma” ruhuna sadık kalır. Ancak eşi Taya’ya (Sienna Miller) ve çocuklarına döndüğünde Chris esas savaşı geride bırakamadığını fark eder.

“Silver Linings Playbook” ve “American Hustle” filmlerindeki çalışmalarıyla iki kez Oscar’a aday gösterilen Cooper’a filmde, Sienna Miller, Luke Luke Grimes, Jake McDorman, Cory Hardrict, Kevin Lacz, Navid Negahban ve Keir O’Donnell eşlik ediyor.

Oscar ödüllü yönetmen Clint Eastwood (“Million Dollar Baby,” “Unforgiven”), “Keskin Nişancı”yı Chris Kyle’ın, Scott McEwen ve Jim DeFelice ile birlikte yazdığı kitabına dayanan ve Jason Hall tarafından yazılan senaryodan yola çıkarak yönetti. Otobiyografik kitap çoksatan listesine girdi ve New York Times çoksatan listesinde 13 hafta ilk sırada olmak üzere 18 hafta kaldı.

 

KESKİN NİŞANCI VİZYON TARİHİ 20 ŞUBAT 2015

 

http://youtu.be/fnMMdq-gTVE

 

 

8 SANİYE




Ömer Faruk Sorak’ın yönetmenliğini gerçekleştirdiği 8 Saniye, Türkiye-Almanya ortak yapımı bir film…

Berlin’de doğup büyümüş olan Esra İnal’ın gerçek hayat hikayesinden senaryolaştırılan film, "Ya rüyalarımız da hayatımız kadar gerçekse?" sorusunu soruyor. Türk-Alman ortak yapımcılığında hayata geçen filmin yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak üstlenirken, yapımda etkileyici rüya sahneleriyle öne çıkıyor. Filmin görüntü yönetmenliğini ise Emmanuel Kadosh üstlenirken, senaryoda ise Esra İnal ve Nuran Evren Şit imzası yer alıyor. Filmin başrolünde de yer alan Esra İnal'a oyuncu kadrosunda Esra İnal, Fırat Çelik, Fahri Yardım, Mehmet Kurtuluş, Salih Kalyon, Sema Poyraz, Devrim Yakut, Şiir Eloğlu, İlknur Boyraz, Demet Gül, Leonie Benesch, Ralph Herforth, Constantin von Jascheroff, Grit Boettcher ve konuk oyuncu Don Miguel Ruiz eşlik ediyor. 

 

8 SANİYE VİZYON TARİHİ 27 ŞUBAT 2015

 

http://youtu.be/JxZdW2Ik5Hs

 

Editör: TE Bilisim