HORRIBLE BOSSES 2/PATRONDAN KURTULMA SANATI

 



2011’in hit komedisi “Horrible Bosses/Patrondan Kurtulma Sanatı”nın devam filmi, herkesin çok sevdiği zavallı çalışanlar Nick, Dale ve Kurt’ü canlandıran Jason Bateman, Charlie Day ve Jason Sudeikis’i yeniden bir araya getirdi. 

Amirlerine hesap vermekten bıkmış olan Nick (Bateman), Dale (Day) ve Kurt (Sudeikis) kendi şirketlerini kurarak kendi kendilerinin patronları olmaya karar verirler. Fakat hasta ruhlu bir yatırımcı, çok geçmeden, ayaklarının altındaki halıyı çeker. Kandırılmış, umutsuz ve yasal dayanaktan yoksun üç girişimci adayı, yatırımcının oğlunu kaçırıp şirketlerinin kontrolünü yeniden ele geçirmelerini sağlayacak bir fidye talep etmek gibi sapkın bir plan geliştirirler. 

Jennifer Aniston (“We’re the Millers”) ve Oscar ödüllü Jamie Foxx (“Ray”) “Horrible Bosses/Patrondan Kurtulma Sanatı”ndaki rollerine geri dönerken, Chris Pine (“Star Trek: Into Darkness”) ve Oscar ödüllü Christoph Waltz (“Django Unchained,” “Inglourious Basterds”) kahramanlarımız ile başarı hayalleri arasında duran yeni rakipler olarak sinemaseverlerin karşısına çıkıyorlar.

“Horrible Bosses 2/Patrondan Kurtulma Sanatı 2”nin yönetmenliğini Sean Anders; yapımcılığını Brett Ratner, Jay Stern, Chris Bender, John Rickard ve John Morris; yönetici yapımcılığını ise Toby Emmerich, Richard Brener, Michael Disco, Samuel J. Brown, John Cheng ve Diana Pokorny gerçekleştirdi. 

Filmin senaryosu Sean Anders ve John Morris’e; hikayesi Jonathan Goldstein, John Francis Daley, Sean Anders ve John Morris’e ait olup, Michael Markowitz’in yarattığı karakterlere dayanıyor. Kamera arkası yaratıcı ekibi; görüntü yönetiminde Julio Macat, yapım tasarımında Clayton Hartley, kurguda Eric Kissack ve kostüm tasarımında Carol Ramsey’den oluşuyor. Filmin müziği Christopher Lennertz’ın imzasını taşıyor.

New Line Cinema’nın sunduğu, bir Benderspink/RatPac Entertainment yapımı olan “Horrible Bosses 2/Patrondan Kurtulma Sanatı 2”nin dağıtımını bir Warner Bros. Entertainment kuruluşu olan Warner Bros. Pictures gerçekleştirecek. 

 

VİZYON TARİHİ: 5 ARALIK 2014

 

“THE HOBBIT: THE BATTLE OF FIVE ARMIES”

 



Oscar ödüllü sinemacı Peter Jackson, J.R.R. Tolkien’ın zamana meydan okuyan popüler başyapıtı “The Hobbit”ten uyarladığı üçlemenin son filmi “Hobbit: Beş Ordunun Savaşı”nı sunar.

“Hobbit: Beş Ordunun Savaşı”nda Bilbo Baggins (Martin Freeman), Thorin Meşekalkan (Richard Armitage) ve Cüceler Bölüğü’nün maceraları destansı bir sona ulaşıyor. Erebor Cüceleri yurtlarının büyük zenginliğine yeniden kavuşmuşturlar, ancak şimdi dehşet verici Ejderha Smaug’u Göl Kasabası’nın savunmasız erkekleri, kadınları ve çocuklarının üzerine serbest bırakmış olmanın sonuçlarıyla yüzleşmek zorundadırlar.

Ejderha-hastalığına yakalanmış olan Dağın Altındaki Kral Thorin Meşekalkan efsanevi Arkentaşı’nı ararken dostluğu ve onuru feda etmiştir. Thorin’in mantıklı düşünmesine yardım edemeyen Bilbo, ileride daha büyük tehlikelerin yattığından habersiz, umutsuzca ve tehlikeli bir seçim yapmak zorunda kalır. Eski bir düşman Orta-Dünya’ya geri dönmüştür. Karanlık Lord Sauron Yalnız Dağ’a gizli bir saldırı için dört Ork bölüğü göndermiştir. Tırmanan çatışmalarının üzerine karanlık çökerken, Cüceler, Elfler ve İnsanların karar vermesi gerekir: Birleş ya da yok ol. Beş büyük ordu savaşa giderken, Bilbo hem kendi hayatı hem de arkadaşlarının hayatı için savaşmak zorunda kalır.

“The Hobbit” Üçlemesi Orta-Dünya’da “Yüzüklerin Efendisi/The Lord of the Rings”den 60 yıl önce geçen kesintisiz bir hikayeyi anlatıyor. Bilindiği gibi, Oscar ödüllü sinemacı Peter Jackson ve ekibinin beyaz perdeye taşıdığı “Yüzüklerin Efendisi” üçlemesi, Oscar ödüllü “Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü/The Lord of the Rings: The Return of the King”le sona ulaşmıştı. Bu üçlemede olduğu gibi, “Hobbit: Beş Ordunun Savaşı”nda da Ian McKellen, Gri Gandalf; Martin Freeman ana karakter Bilbo Baggins; Richard Armitage da Thorin Meşekalkan rollerini üstleniyorlar. Filmin uluslararası oyuncu kadrosunun başını Evangeline Lilly, Luke Evans, Lee Pace, Benedict Cumberbatch, Billy Connolly, James Nesbitt, Ken Stott, Aidan Turner, Dean O'Gorman, Graham McTavish, Stephen Fry ve Ryan Gage çekiyor. Kadrodaki diğer  oyuncular ise  şöyle: Cate Blanchett, Ian Holm, Christopher Lee, Hugo Weaving, Orlando Bloom, Mikael Persbrandt, Sylvester McCoy, Peter Hambleton, John Callen, Mark Hadlow, Jed Brophy, William Kircher, Stephen Hunter, Adam Brown, John Bell, Manu Bennett ve John Tui.

“Hobbit: Beş Ordunun Savaşı”nın J.R.R. Tolkien’ın romanına dayanan senaryosu Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson ve Guillermo del Toro’nun imzasını taşıyor. Jackson, ayrıca, Carolynne Cunningham, Zane Weiner ve Fran Walsh’la birlikte filmin yapımcılığını da gerçekleştirdi. Alan Horn, Toby Emmerich, Ken Kamins ve Carolyn Blackwood’un yönetici yapımcı olduğu filmin ortak yapımcıları ise Philippa Boyens ve Eileen Moran.

 

Film dünya çapında ve Türkiye’de 17 Aralık 2014’te gösterime girecek olup, seçili uluslararası bölgelerde 10 Aralık 2014’te sinemaseverlerle buluşacak.

Filmin dünya çapındaki sinemalara dağıtımını Warner Bros. Pictures, seçili uluslararası bölgelerdeki ve tüm uluslararası televizyonlara dağıtımını MGM üstleniyor.  

Editör: TE Bilisim