31 Temmuz’da vizyona girecek olan VICTORIA, Alman Film Ödülleri’ne damga vurdu. Film, Alman Film Akademisi tarafından En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Görüntü Yönetmeni ve En İyi Film Müziği olmak üzere 6 ödüle layık görüldü. Daha önce prömiyerini yaptığı Berlin Film Festivali’nde de Gümüş Ayı dahil toplam 3 ödül alan VICTORIA, yılın en fazla konuşulan filmlerinden biri olmaya aday.

“140 dakikalık tek plandan oluşan, benzerine kolay rastlanmayacak bir sinema deneyimi” olarak nitelenen VICTORIA, izleyicisini genç bir turist olan Victoria ile beraber Berlin sokaklarında bir maceranın ortasına bırakıveriyor. Victoria, bir kulübün çıkışında dört gençle tanışıyor ve kendini banka soygununa kadar uzanacak olayların içinde buluyor. Türk oyuncu Burak Yiğit'in de rol aldığı filmin başrolünde yükselen yıldız Laia Costa bulunuyor.

Önümüzdeki aylarda Başka Sinema programında yer alacak olan Baran Bo Odar’ın “dünyanın en çok aranan hacker’ının hikayesi”ni anlattığı aksiyon-gerilim filmi WHO AM I / BEN KİMİM? de Alman Film Ödülleri’nden En İyi Kurgu dahil 3 ödülle ayrıldı. Yine daha önce Başka Sinema programında izleyiciyle buluşan CITIZENFOUR da geceden ödülle ayrıldı. En İyi Belgesel seçilen Amerika-Almanya ortak yapımı CITIZENFOUR’un yönetmeni Laura Poitras ise yaptığı konuşmayla manşetlere çıktı. Filmin Berlin’de güvenli bir ortamda kurgulanmasını ve böylece sansüre uğramadan izleyiciyle buluşmasını sağladığı için Almanya’ya teşekkür eden Amerikalı yönetmen Poitras, “Benim ülkem tarihin yanlış tarafında yer alıyor” ifadelerini kullandı ve Almanya’dan Edward Snowden için siyasi sığınma hakkı istedi.