Tek bir kıvılcım her şeyi yakıp kül etmeye yeter Tek bir kıvılcım her şeyi yakıp kül etmeye yeter

Selman Nacar’ın yönettiği TRT ortak yapımıTereddüt Çizgisi” ise dünyanın en büyük film festivallerinden 70. San Sebastian Film Festivali’nden iki büyük ödülle döndü.

 

TRT ortak yapımı “Bir Tutam Karanfil” bu yıl 24 Ekim - 2 Kasım tarihleri arasında 35.’si gerçekleştirilecek olan Tokyo Film Festivali’nin “Asian Future” bölümünde yarışacak. TRT ortak yapımı “Tereddüt Çizgisi”, 70. San Sebastian Film Festivali’nde kurgu aşamasındaki projelerin yarıştığı “Work in Progress Europa” bölümündeki iki büyük ödülü kazandı.

 

TRT ortak yapımı “Bir Tutam Karanfil” Tokyo Film Festivali’nde yarışacak

Bekir Bülbül’ün yönettiği, Halil Kardaş’ın yapımcılığını üstlendiği TRT ortak yapımı “Bir Tutam Karanfil”, dünya prömiyerini dünyanın en prestijli film festivallerinden Tokyo Film Festivali’nde gerçekleştirecek. “Bir Tutam Karanfil” filmi, bu yıl 24 Ekim - 2 Kasım tarihleri arasında 35. kez düzenlenecek olan Tokyo Film Festivali’nde toplam on yönetmenin filmine yer verilen “Asian Future” bölümünde yarışacak.

Bekir Bülbül’ün ilk uzun metrajlı filmi olan “Bir Tutam Karanfil”, 12 Punto’nun ilk senesi olan 2019 yılında “TRT Ortak Yapım Ödülü” almıştı. Çekimleri geçtiğimiz yıl mart ayında gerçekleştirilen film, henüz proje aşamasındayken Saraybosna, Sofya, Boğaziçi, Antalya, Malatya gibi ulusal ve uluslararası festivallerin endüstri bölümlerinde yarışarak ödüller kazanmıştı.

 

TRT ortak yapımı “Tereddüt Çizgisi” San Sebastian Film Festivali’nden büyük ödülle döndü

Selman Nacar’ın yönettiği, Diloy Gülün ve Burak Çevik’in yapımcılığını üstlendiği TRT ortak yapımı “Tereddüt Çizgisi”, dünyanın en büyük film festivallerinden 70. San Sebastian Film Festivali’nde kurgu aşamasındaki projelerin yarıştığı Work in Progress Europa bölümündeki büyük ödülleri kazandı. Film, toplam 4 filmin yarıştığı bölümde, “Work in Progress Industry Europa” ve “Work in Progress Europa” ödüllerini almaya hak kazandı.

“Tereddüt Çizgisi”, 12 Punto 2021’de “TRT Ortak Yapım Ödülü” kazanmıştı. Türkiye-Romanya-Fransa ortak yapımı film, 28. Saraybosna Film Festivali’nin endüstri bölümü “Cinelink”te kurgu aşamasındaki projelerin yer aldığı “Work in Progress” bölümünde yarışarak “Post Republic Ödülü”nü kazanmıştı.  

Editör: TE Bilisim